Ο Ιησούς Χριστός κατέβηκε σε πορεία για το AIDS

Από μηχανής θεός; Μάλλον από πρωτοβουλίας!

Ένας άνδρας από το Λος Άντζελες επέλεξε έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να διαμαρτυρηθεί ενάντια σε αυτούς που... διαμαρτύρονται.

Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή: κάθε χρόνο στο Λος Άντζελες γίνεται το AIDS Walk Los Angeles. Πρόκειται για μια πορεία που έχει σκοπό τη στήριξη ανθρώπων που πάσχουν από AIDS αλλά και να υπενθυμίσουν στην πολιτεία τη σημασία που έχουν τα κονδύλια και τα προγράμματα που στοχεύουν στη στήριξη, τη θεραπεία και την κοινωνική ένταξη πασχόντων και φορέων του ιού του HIV.

Πολύ συχνά όμως αυτή η πορεία βρίσκει έντονη αντίδραση: ομάδες ανθρώπων κατεβαίνουν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην πορεία καθώς συχνά σε αυτήν συμμετέχουν μπλοκ από τη γκέι κοινότητα.
Για ακόμη μια φορά φέτος, διαδηλωτές κατέβηκαν στο περιθώριο της πορείας κρατώντας πλακάτ με ομοφοβικά συνθήματα όπως "Το ομοφυλοφιλικό σεξ είναι αμαρτία" και "Προειδοποίηση: σοδομίτες, γκέι... σας περιμένει η κόλαση".

Ένας νεαρός άνδρας, ο Kevin Lee Light, σύμφωνα με τη Huffington Post, αποφάσισε να μιλήσει με τα "θρησκευτικά" σύμβολα που επικαλούνται αυτοί οι άνθρωποι. Ντύθηκε Ιησούς και κρατώντας ένα μάτσο κόκκινα μπαλόνια στάθηκε σιωπηλά ανάμεσα στους αντι- γκέι διαδηλωτές προσπαθώντας να περάσει ένα μήνυμα συμφιλίωσης.

Ακόμη και αν δεν κατάφερε να επηρεάσει πολλούς η προσπάθεια του είναι ευφάνταστη και πρωτότυπη.