Άσαντ: Εγώ έπρεπε να κερδίσω το Νόμπελ Ειρήνης

 

Μια αμφιλεγόμενη δήλωση έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Συρίας, με αφορμή την παράδοση του χημικού του οπλοστασίου και την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, ο οποίος έχει αναλάβει την  επίβλεψη της καταστροφής των χημικών της Συρίας. 

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ, σχολίασε "χαριτολογώντας" την απονομή στον ΟΑΧΟ λέγοντας μισοαστεία-μισοσοβαρά: "Το Νόμπελ Ειρήνης έπρεπε να έχει απονεμηθεί σε μένα". 

Επίσης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Al-Akhbar, ο Σύρος πρόεδρος είπε ότι , αν και η παράδοση των χημικών όπλων ήταν μια "ηθική και πολιτική ζημία" για το καθεστώς του, εν τούτοις ο ίδιος δεν μετάνιωσε που πήρε αυτή την απόφαση.

Όσον αφορά τον σύμμαχό του, Βλαντιμίρ Πούτιν- ο οποίος επίσης είχε προταθεί για το Νόμπελ Ειρήνης- ο πρόεδρος της Συρίας φάνηκε να αρνείται την υποστήριξη της Μόσχας, λέγοντας ότι οι Ρώσοι δεν υπερασπίζονται την Συρία αλλά τους ίδιους τους εαυτούς τους. 

"Με ό, τι κάνουν, οι Ρώσοι δεν υπερασπίζονται τη Συρία, τους ανθρώπους της, το καθεστώς της ή τον πρόεδρό της. Υπερασπίζονται τους ίδιους. Η σταθερότητα και η ασφάλεια της Συρίας προστατεύεται από την πολιτική περισσότερο από ό, τι είναι από ένα στρατιωτικό οπλοστάσιο", είπε ο Μπασάρ αλ Άσαντ.