Ένα τεράστιο γκράφιτι στο Καλλιμάρμαρο

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας, μια πρωτότυπη δράση στήνεται στο Καλλιμάρμαρο με σκοπό να φτιάξουμε μαζί ένα εντυπωσιακό πολύχρωμο χαρτογκράφιτι και να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της πείνας.

Το... χαρτογκράφιτι που θα στηθεί, αποτελείται από χιλιάδες γκράφιτι που σχηματίζονται από οριγκάμι, τα διπλωμένα δηλαδή χρωματιστά χαρτιά που θυμίζουν μια πιο περίτεχνη εκδοχή των χάρτινων καραβιών και σαϊτών που φτιάχναμε παιδιά.

Εκείνη την ημέρα η ActionAid θα κλείνει 15 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και με αυτή την αφορμή στήνεται αυτή η ιδιαίτερη δράση.

Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής 20 Οκτωβρίου, ελάτε μόνοι ή με τους φίλους σας, την οικογένεια σας και όποιον άλλον θέλετε στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, για να προσθέσετε το δικό σας οριγκάμι στο πρωτότυπο αυτό έργο, ακολουθώντας τις απλές οδηγίες που θα δοθούν εκεί.

Εάν κάποιος/α ξέρει πώς να φτιάχνει οριγκάμι και θα ήθελε να βοηθήσει εθελοντικά την ημέρα της εκδήλωσης, μπορεί να επικοινωνήσει στα: [email protected] ή 2109212321.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τη δωρεάν παραχώρηση του Σταδίου.