Τα σινεμά της Αθήνας από το Α μέχρι το Ω

Δεν είναι προσεχώς... είναι εδώ!

Και είναι προσβάσιμο άμεσα (αρκεί να κάνετε ένα κλικ εδώ).

Είναι το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρονικό λεξικό το οποίο περιέχει τα πάντα για τις κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας. Και όχι μόνον αυτές που υπάρχουν τώρα αλλά αυτές που υπήρχαν από... καταβολής του σινεμά στη χώρα μας, δηλαδή από το 1896!

Πρόκειται για μια δουλειά του συγγραφέα - δημοσιογράφου Δημήτρη Φύσσα που μετά από 10 χρόνια δουλειάς και αφοσίωσης συγκέντρωσε το... Α και το Ω του αθηναϊκού σινεμά. Γνωστές και άγνωστες ιστορίες (ακόμη και ιστορίες για φόνους έχει) από όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες που υπάρχουν ή υπήρξαν στην Αθήνα.

Άλλες υπάρχουν ακόμη, άλλες είναι πια ερείπια, άλλες είναι σούπερ μάρκετ ή άλλες επιχειρήσεις, άλλες υπάρχουν ως κτίσματα - φαντάσματα. Όλες όμως έχουν να πουν μια (ή πολλές ιστορίες).

"Τα σινεμά της Αθήνας 1896 - 2013" είναι ένα έργο συνολικά 960 σελίδων, στο οποίο θα βρείτε 600 περίπου λήμματα εκ των οποίων τα 550 αφορούν αίθουσες (υπάρχουν και παραπεμπτικά λήμματα). Α και βέβαια αφορούν κάθε είδους αίθουσες από τις κλασικές και τις θερινές μέχρι τα... τσοντοσινεμά και τα art cinemas.

Δυστυχώς το κόστος εκτύπωσης κάνει απαγορευτική την έντυπη έκδοση του έργου. Τα "Σινεμά της Αθήνας" είναι η πρώτη προσπάθεια των εκδόσεων της Εστίας να κυκλοφορήσουν βιβλίο αποκλειστικώς στο διαδίκτυο.