Πώς να εξοπλίσετε το σπίτι για το μωρό που έρχεται!

Το μωρό σας έρχεται και εσείς σπεύδετε στα μαγαζιά για να αγοράσετε όλα όσα νομίζετε ότι θα χρειάζεται όταν γεννηθεί. Προφανώς σκέφτεστε ότι το μωρό σας αξίζει το καλύτερο, που συνήθως τείνει να είναι και το ακριβότερο. Έτσι, καταλήγετε να ξοδεύετε αρκετά χρήματα, αλλά σκεφτήκατε μήπως αυτό το κάνετε για εσάς και όχι για το μωρό σας; Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά η αλήθεια είναι πως το καλύτερο και μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να παρέχετε στο μωρό σας, δεν αγοράζεται από κανένα μαγαζί. Τα μωρά χρειάζονται την αγάπη και τη φροντίδα σας.  

Οι καιροί είναι δύσκολοι και όπως θα έχετε διαπιστώσει, το να εξοπλίσει κανείς το σπίτι του για τον ερχομό ενός μωρού μπορεί να είναι επώδυνα ακριβό. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι ώστε να περιορίσετε τα έξοδά σας. Σε πρώτη φάση, ασχοληθείτε μόνο με τα βασικά και αφήστε τις υπόλοιπες αγορές για όταν πραγματικά τις χρειαστείτε –αν τις χρειαστείτε-. Το μωρό θα σας δείξει ποιες είναι οι ανάγκες του και θα προσαρμοστείτε ανάλογα. 

Μην απορρίπτετε την ιδέα των μεταχειρισμένων επίπλων, συσκευών και ρούχων. Εφόσον βρίσκονται σε καλή κατάσταση και είναι ασφαλή για να χρησιμοποιηθούν, σίγουρα θα σας γλιτώσουν από σημαντικά έξοδα. Μην ξεχνάτε πως τόσο τα ρουχαλάκια όσο και ο υπόλοιπος εξοπλισμός (κούνια, αλλαξιέρα, κάθισμα φαγητού, μπανάκι μωρού κ.α.) χρησιμοποιούνται για περιορισμένο χρονικό διάστημα, επομένως θα διαπιστώσετε πως τις περισσότερες φορές, όλα αυτά που παίρνετε από "δεύτερο χέρι" είναι στην ουσία σαν καινούργια. Το πιο πιθανό είναι να μην τα βρείτε όλα έτοιμα από συγγενείς και φίλους, γι’ αυτό, στις αγορές που θα κάνετε, προσπαθήστε να επιλέγετε τα πιο απλά πράγματα που, τις περισσότερες φορές, εκτός από πιο οικονομικά, είναι και πιο εύχρηστα και διαχρονικά.