Σεμπάσταν Φέτελ και στη Σουζούκα !

Σε “μονομαχία” του Σεμπάστιαν Φέτελ με τον Ρομέν Γκροζάν εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του το γκραν πρι της Σουζούκα, με τον Γάλλο να μην αντέχει όμως μέχρι το τέλος και να τερματίζει τελικά τρίτος, πίσω από τον ανίκητο Γερμανό και τον Αυστραλό Μαρκ Γουέμπερ, που τον προσπέρασε δύο γύρους πριν το τέλος, πετυχαίνοντας το 1-2 για τη Red Bull.

Ο Γουέμπερ ξεκίνησε από την pole position, όμως έχασε αμέσως την πρωτοπορία από τον Γκροζάν, που πραγματοποίησε εντυπωσιακή εκκίνηση, αν και ξεκίνησε από την τέταρτη θέση. Ο Γουέμπερ έμεινε δεύτερος και ο Φέτελ τρίτος στους πρώτους γύρους.

Το σκηνικό άλλαξε μετά το δεύτερο πιτ στοπ του Φέτελ, που εκμεταλλευόμενος τα πιο “φρέσκα” ελαστικά του κατάφερε να προσπεράσει 13 γύρους πριν το τέλος τον Γκροζάν, που από εκεί και πέρα δε δυσκολεύτηκε να διατηρήσει την πρωτοπορία του και να πάρει την ένατη φετινή και πέμπτη διαδοχική νίκη του.

Δεύτερος τερμάτισε ο Μαρκ Γουέμπερ και τρίτος ο Ρομέν Γκροζάν, ενώ ακολούθησαν στην τέταρτη θέση ο Φερνάντο Αλόνσο, στην πέμπτη ο Κίμι Ράικονεν, στην έκτη ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, στην έβδομη ο Εστεμπάν Γκουτιέρες, στην όγδοη ο Νίκο Ρόσμπεργκ, στην ένατη ο Τζένσον Μπάτον και στη δέκατη ο Φελίπε Μάσα. Αντίθετα, ο αγώνας τελείωσε νωρίς για τον Λούις Χάμιλτον, που είχε επαφή στον πρώτο γύρο και τελικά αποσύρθηκε στον όγδοο γύρο.

Πλέον θα πρέπει να γίνουν... σημεία και τέρατα για να χάσει τον τίτλο ο Σεμπάστιαν Φέτελ, που διεύρυνε ακόμα περισσότερο τη διαφορά του από τον Φερνάντο Αλόνσο.

Επόμενο “ραντεβού” για τους φίλους της Formula 1 στην Ινδία, στις 27 Οκτωβρίου.