Σαμαράς: Αυτονόητο το δημοψήφισμα για όποια λύση στην Κύπρο

Για τον διαρκή συντονισμό Ελλάδας και Κύπρου, εν όψει της επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, δεσμεύθηκαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε δηλώσεις μετά από τη συνάντηση ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πως "είναι δεδομένο ότι η οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού προβλήματος θα πρέπει να οδηγήσει σε ένα διζωνικό, κοινωνικό, ομόσπονδο κράτος με μία διεθνή προσωπικότητα, μία κυριαρχία και μία ιθαγένεια".

Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε πως είναι αυτονόητο, ότι όποια τελική κρίση θα πρέπει να εγκριθεί με δημοψήφισμα από τον κυπριακό λαό.

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε αποφασισμένος να εργαστεί μεθοδικά, συστηματικά, έτσι ώστε ο νέος κύκλος συνομιλιών να είναι καλά προετοιμασμένος και να δίνει την ελπίδα ότι υπάρχει προοπτική για λύση που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου των πολιτών της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν έχει σημασία ο χρόνος έναρξης των διαπραγματεύσεων, αλλά "ο καλά προετοιμασμένος διάλογος, έτσι ώστε να μην επαναλάβουμε μια μέθοδο που φαίνεται να μην απέδωσε τουλάχιστον στο παρελθόν τα αναμενόμενα".