Πολύτιμες συμβουλές για να καταπολεμήσετε την ακμή!

Η ακμή είναι μια δερματική πάθηση που μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή στη ζωή μας, δεν έχει όριο ηλικίας και συνήθως δε σχετίζεται με μια μόνο αιτία. Οι εξάρσεις ακμής έχουν και ενδογενείς παράγοντες όπως οι ορμονικές εκκρίσεις αλλά και εξωγενείς όπως η ατμοσφαιρική μόλυνση. Μια επιδερμίδα που είναι ακνεϊκή ή έχει τάση ακμής, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ευαίσθητη κι όχι ως προβληματική, κάνοντας τις σωστές επιλογές περιποίησης! 

1. Να διατηρείτε πάντα το πρόσωπο σας καθαρό. Είναι πολύ σημαντικό είτε έχετε είτε δεν έχετε ακμή να καθαρίζετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα. Προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε, να ξεπλένεστε με χλιαρό νερό, να φροντίζετε να σκουπίζεστε με καθαρή πετσέτα και πάντα με χέρια καθαρά.

2. Σωστή ενυδάτωση. Όταν το δέρμα είναι αφυδατωμένο, εκκρίνει ακόμα περισσότερη λιπαρότητα που οδηγεί σε εξάρσεις ακμής. 

3. Δοκιμάστε κάποια ειδική για ακμή κρέμα ή τοπική αντιβίωση πάντα με τη συμβουλή δερματολόγου.

4. Να αποφεύγετε το βαρύ make up. Nα προτιμάτε τα oil free καλλυντικά που δεν προκαλούν ερεθισμούς σε ευαίσθητα δέρματα.

5. Προσέξτε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στα μαλλιά σας. Να αποφεύγετε να αφήνετε άλουστα τα μαλλιά σας. Τα μαλλιά που δεν είναι καθαρά μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στο δέρμα του προσώπου όπως επίσης και τα βαριά προϊόντα styling.

6. Μην ακουμπάτε καθόλου με τα χέρια σας το πρόσωπό σας. Στην προσπάθειά σας να εξοντώσετε κάποιο ενοχλητικό σπυράκι μπορεί να προκαλέσετε μόλυνση, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.

7. Προστατεύστε το πρόσωπό σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Φορέστε αντιηλιακό ακόμα και το χειμώνα.

8. Προσέξτε τη διατροφή σας. Η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης και γαλακτοκομικών μπορεί να επηρεάσει την ακμή. 

9. Βάλτε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας.

10. Προσπαθήστε να αποβάλετε το άγχος από τη ζωή σας.