H βασίλισσα του Game of Thrones

H βασίλισσα του Game of Thrones

Έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη σε ηλικία 19 χρόνων κλέβοντας τις εντυπώσεις με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα, σχεδόν είκοσι χρόνια μετά, να κερδίζει τον έναν ρόλο μετά τον άλλον. Η Lena Headey, η οποία λατρεύει το box και τη yoga και συμμετέχει σε αγώνες για τα δικαιώματα των ζώων, κέρδισε τον ανδρικό πληθυσμό ως βασίλισσα της Σπάρτης στην ταινία "300" και σήμερα ως sexy βασίλισσα στην τηλεοπτική σειρά "Game of Thrones". 

Η αγγλίδα ηθοποιός Lena Headey γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1973 στις Βερμούδες, όπου ο αστυνομικός πατέρας της John έκανε την εκπαίδευσή του και ένα χρόνο μετά η οικογένεια εγκαταστάθηκε στο Huddersfield του West Yorkshire. Γνώρισε το χώρο του θεάτρου ως μαθήτρια στο Shelley College πρωταγωνιστώντας σε διάφορες παραστάσεις και σε ηλικία 17 χρόνων τράβηξε την προσοχή ενός ατζέντη ενώ συμμετείχε σε μια σχολική παραγωγή στο Royal National Theatre. Με τη βοήθειά του η Lena το 1992 κέρδισε ένα ρόλο δίπλα στους Jeremy Irons και Ethan Hawke στην ταινία "Waterland" και μπήκε στη λίστα με τα πιο υποσχόμενα νέα ταλέντα της Μεγάλης Βρετανίας.

Το 1993 εμφανίστηκε στην ταινία "The Remains of the Day", η οποία κέρδισε οκτώ υποψηφιότητες για Oscar και ένα χρόνο μετά υποδύθηκε την Katherine στην ταινία της Disney "The Jungle Book".

Το 1997 η Lena εμφανίστηκε στην ταινία "Mrs Dalloway" και ακολούθησαν αρκετές ταινίες μεταξύ των οποίων οι "Onegin" το 1999 με τους Ralph Fiennes και Liv Tyler και "Aberdeen" το 2000, όπου για το ρόλο της Kaisa απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και μια υποψηφιότητα για Silver Iris Award το 2001 στο Brussels European Film Festival.

Το 2005 υποδύθηκε την Angelika στην ταινία "The Brothers Grimm" με τους Matt Damon και Heath Ledger, την Dr. Kathryn Jennings στην ταινία "The Cave" και την ομοφυλόφιλη Luce στην ταινία "Imagine Me & You" για την οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

Η ταινία "300 "στην οποία υποδύθηκε τη Βασίλισσα της Σπάρτης το 2007 εκτόξευσε τη φήμη της με τον ανδρικό πληθυσμό να υποκλίνεται στην ομορφιά της.

Το 2008 εμφανίστηκε στις ταινίες "The Red Baron" και "The Broken" και ακολούθησαν αρκετές μεταξύ των οποίων οι "Dredd" το 2012, "The Purge", "The Mortal Instruments: City of Bones" και "Mariah Mundi and the Midas Box" το 2013 ενώ μέσα στο 2014 θα κυκλοφορήσει το sequel της ταινίας "300", "300:rise of an Empire".

H Lena είναι γνωστή για το ρόλο της Sarah Connor στην τηλεοπτική σειρά "Terminator: The Sarah Connor Chronicles" η οποία ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2009 και η ηθοποιός ήταν υποψήφια δύο φορές για Saturn Award αλλά και για το ρόλο της sexy και σκληρής βασίλισσας Cersei Lannister στην τηλεοπτική σειρά "Game of Thrones", η οποία προβάλλεται από το 2011 μέχρι σήμερα.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, η Lena διατηρούσε σχέση από το 1994 έως και το 2003 με τον ηθοποιό Jason Flemyng τον οποίο συνάντησε στα γυρίσματα της ταινίας "The Jungle Book" και μάλιστα έχει το όνομά του σε tattoo στο χέρι της. Το Μάιο του 2007 παντρεύτηκε το μουσικό Peter Loughran και το 2010 απόκτησαν το γιο τους Wylie Loughran αλλά το ζευγάρι χώρισε ένα χρόνο μετά.