«Μου πέρασαν τη ζώνη στο λαιμό και με απειλούσαν με σκεπάρνι»

«Μου πέρασαν τη ζώνη στο λαιμό και με απειλούσαν με σκεπάρνι»

Συγκλονιστική μαρτυρία οδηγού ταξί στο Ηράκλειο που έπεσε θύμα ληστών

Τον χειρότερο «εφιάλτη» της ζωής του που θα θυμάται -όπως λέει- για αρκετό καιρό, περιέγραψε στην ιστοσελίδα neakriti.gr οδηγός ταξί στο Ηράκλειο, ο οποίος λίγο έλειψε να χάσει την ίδια του την ζωή από δύο κακοποιούς, που επιβιβάστηκαν στο όχημά του.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 11:00 το βράδυ, όταν οι δυο άνδρες με καταγωγή από την Ρουμανία, τον κάλεσαν από το Πετροκεφάλι για να τους μεταφέρει στις Μοίρες. Φθάνοντας εκεί, διαπίστωσαν ότι το καφενείο ήταν κλειστό και του ζήτησαν να τους επιστρέψει και πάλι πίσω στο χωριό, όπου διαμένουν. «Κατά την επιστροφή λοιπόν, στα μέσα του δρόμου μου είπαν να αλλάξω πορεία και να πάρω άλλο δρόμο. Εγώ αρνήθηκα και τότε εξαγριώθηκαν. Μου πρότειναν μάλιστα, να μου δώσουν χρήματα και όταν τους είπα όχι, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου» είπε ο 59χρονος οδηγός.

«Ο συνοδηγός έβγαλε ένα μικρό σκεπάρνι και με απειλούσε» λέει το θύμα και συνεχίζει: «Μου έβαλε και τα χέρια στο πρόσωπο και την μύτη, για να μην μπορώ να αναπνέω. Προσπαθούσα να αμυνθώ και την ίδια ώρα που παλεύαμε, ο άλλος έβγαλε τη ζώνη του και μου την έβαλε στο λαιμό και με έσφιξε. Τότε εγώ έχασα τις αισθήσεις μου».

Σωτήρια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παρουσία μίας γυναίκας από την περιοχή, που είδε ξαπλωμένο τον 59χρονο στο δρόμο. Έντρομη πήγε στο καφενείο και ζήτησε βοήθεια από τους συγχωριανούς. «Περνούσε η γυναίκα και με είδε ξαπλωμένο. Έτρεξε και το είπε στους συγχωριανούς. Αμέσως ήρθαν οι άνθρωποι, ενώ ήταν ακόμη οι δράστες στο ταξί μου και έψαχναν. Μόλις είδαν τα αυτοκίνητα, πήγαν να φύγουν. Ο ένας έφυγε, ο άλλος μπερδεύτηκε και τελικά δεν γλύτωσε, αφού τον έπιασε η αστυνομία» περιγράφει ο οδηγός ταξί.

Ο 59χρονος Σ.Γ. μετέβη στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και από εκεί διεκομίσθη στο ΠΑΓΝΗ. «Στο νοσοκομείο δεν έμεινα. Έκανα τις εξετάσεις που έπρεπε και μετά έφυγα. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα σοβαρά, μόνο κάποια χτυπήματα με μάτωμα στο πρόσωπο και την μύτη μπροστά είχα, ενώ ο ιατροδικαστής μου είπε, ότι θα μιλήσει με αστυνομία για τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης» λέει.

Ο ίδιος πάντως δεν κρύβει την ανησυχία του, για το τι μπορεί να συναντήσει, κάθε φόρα που παραλαμβάνει πελάτη, υπογραμμίζοντας με έμφαση, ότι από εδώ και στο εξής θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με τους πελάτες, κυρίως με τα τηλεφωνήματα που θα δέχεται τις βραδινές ώρες. «Δεν θα εξυπηρετήσω ανθρώπους, που δεν τους γνωρίζω, παρά μόνο ανθρώπους που ξέρω πολύ καλά» λέει.

Εκτός από τον έναν δράστη, ο οποίος συνελήφθη επιτόπου, στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται και ο δεύτερος δράστης, ενώ από τα 50 ευρώ που έκλεψαν από τον 59χρονο, οι αρχές βρήκαν και παρέδωσαν τα 30 ευρώ στον παθόντα.