Πώς να καταπολεμήσετε την τριχόπτωση!

Το τελευταίο διάστημα έχετε διαπιστώσει ότι τα μαλλιά σας όχι μόνο έχουν χάσει τη λάμψη και τη ζωντάνια τους αλλά αραιώνουν ανησυχητικά. Σταματήστε να αγχώνεστε και ακολουθήστε τις συμβουλές μας για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης με φυσικούς τρόπους.  

1. Θεραπεία με ζεστό λάδι. Κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για δύο λεπτά χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο, το οποίο θα έχετε ζεστάνει. Στη συνέχεια καλύψτε το κεφάλι σας με ένα σκουφάκι μπάνιου, αφήστε το για περίπου μία ώρα και λούστε τα μαλλιά σας κανονικά.

2. Μάσκα με κρεμμύδι. Τα κρεμμύδια είναι πλούσιες πηγές πολλών θρεπτικών συστατικών και μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Για να φτιάξετε τη μάσκα λιώστε ένα μέτριο κρεμμύδι και προσθέστε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μία μέλι. Εφαρμόστε τη μάσκα στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε τη όλη τη νύχτα. Το πρωί λουστείτε κανονικά.

3. Κάντε μασάζ. Το καθημερινό μασάζ βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος, ώστε να παραμένουν ενεργοί οι θύλακες των τριχών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια λεβάντας και δενδρολίβανου.

4. Αντιοξειδωτικά. Σε μία κούπα με ζεστό νερό βάλτε δυο σακουλάκια πράσινο τσάι. Αφού κρυώσει εφαρμόστε το στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για περίπου μία ώρα να δράσει. Το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν την τριχόπτωση και βοηθούν στην ανάπτυξη της τρίχας.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι τις περισσότερες φορές η κύρια αιτία για την τριχόπτωση είναι το στρες για αυτό προσπαθήστε να το περιορίσετε.