Έκκληση για εκεχειρία στη Συρία, για ασφαλή καταστροφή των χημικών

Εύσημα στην κυβέρνηση της Συρίας απέδωσε σήμερα για την συνεργασία της στο θέμα καταστροφής του χημικού της οπλοστασίου ο επικεφαλής του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), Αχμέτ Ιζιμτζί.

Ο Οργανισμός θεωρεί ότι ο στόχος για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας μέχρι τα μέσα του 2014, είναι "ρεαλιστικός",  εφόσον οι ειδικοί έχουν τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.

Προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των επιθεωρητών, ο Ιζιμτζί έκανε έκκληση για προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη χώρα.

Αναφερόμενος στο "σφιχτό" χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία καταστροφής των όπλων, είπε ότι εάν κηρύσσονταν "προσωρινές εκεχειρίες", οι στόχοι που θέτει ο Οργανισμός θα μπορούσαν να επιτευχθούν εγκαίρως.

Την ίδια ώρα και με μεγάλη σφοδρότητα, συνεχίζονται οι μάχες στο εσωτερικό της χώρας. Αντάρτες κατέλαβαν ένα στρατόπεδο κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, αφού το πολιόρκησαν επί δύο μήνες,  ενώ πολεμικές συγκρούσεις σημειώνονται στο  Χαλέπι, στην επαρχία της Δαμασκού, και στην επαρχία Ιντλίμπ, στα βόρεια, με δεκάδες νεκρούς.