Beauty tips εμπνευσμένα από το μπαλέτο!

Σίγουρα τις έχουμε θαυμάσει για την αρμονία των κινήσεών τους και τα λεπτεπίλεπτα σώματα τους. Εκτός από αυτά όμως, οι μπαλαρίνες είναι ένα πρότυπο ομορφιάς που κρύβει βασικούς κανόνες για μια καλύτερη εμφάνιση! Μάθετε τα μυστικά τους!

Κρατήστε την απλότητα! Μπορεί οι επίσημες παραστάσεις μπαλέτου να επιβάλλουν μερικές φορές βαρύ μακιγιάζ, συνήθως όμως μια μπαλαρίνα είναι απλή και αυτό γιατί πρέπει να φαίνονται ξεκάθαρα οι εκφράσεις τους προσώπου της καθώς χορεύει.

Ξεκινάμε λοιπόν από τα μαλλιά: ο κλασικός κότσος είναι πάντα elegant. Πρέπει να είναι μικρός, σφιχτός, αυστηρός, ενώ μπορεί να πέφτει είτε χαμηλά προς το λαιμό, είτε στη μέση του κεφαλιού ή στην κορυφή του. Είναι πολύ σημαντικό να μην πετάνε φύτρες και μαλλιά!

Για το μακιγιάζ: ξεχάστε το foundation, το δέρμα πρέπει να φαίνεται φυσικό. Εάν έχετε ατέλειες καλύψτε πολύ ελαφρά με concealer και μετά εφαρμόστε μια λεπτή στρώση πούδρας σε όλο το πρόσωπο. Για ρουζ επιλέξτε πολύ απαλά ροζ ή ροδακινί χρώματα τα οποία εφαρμόζετε εξαιρετικά ελαφρά, ίσα ίσα για να σκιαγραφήσετε τα μάγουλα. Ξεχάστε το eyeliner αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια στρώση μάσκαρα χωρίς υπερβολικό αποτέλεσμα ενώ για σκιά επιλέξτε κάποια έως ένα τόνο πιο σκούρα από το φυσικό χρώμα του δέρματός σας σε matte υφή. Για τα χείλη περιοριστείτε στο lip balm! Φυσικά ξεχνάτε κάθε προϊόν που περιέχει glitter!

Φροντίστε τα πόδια σας: χωρίς αμφιβολία, αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία για μια μπαλαρίνα. Το πιο απλό και αποτελεσματικό που μπορείτε να κάνετε, είναι ένα να χρησιμοποιείτε ένα ειδικό σαπούνι για τα πόδια με tea tree oil που έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και το βράδυ να εφαρμόζετε μια πλούσια κρέμα για βαθιά ενυδάτωση!

Βελτιώστε τη στάση του σώματός σας: ο κανόνες "έξω το στήθος, μέσα η κοιλιά, σφιχτοί οι γλουτοί" είναι από τους βασικότερους στο μπαλέτο αλλά πρέπει να σας γίνει και συνήθεια στην καθημερινότητα σας. Ο λαιμός στην ευθεία, οι ώμοι προς τα έξω ενώ τα πόδια μας πρέπει να είναι παράλληλα με τις μύτες ελαφρώς προς τα έξω. Η σωστή στάση του σώματος, μας κάνει να δείχνουμε πιο υγιείς, μειώνει τους μυϊκούς και οστικούς πόνους ενώ βελτιώνει την αναπνοή μας. Υιοθετήστε τη!