Ουρές από υποψήφιους προστατευόμενους μάρτυρες κατά της Χρυσής Αυγής

Η "ομερτά" που επικρατούσε σχετικά με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής φαίνεται να έχει σπάσει.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα έσπασε το απόστημα και πιθανότητα γέμισε με φόβο τα κατώτατα μέλη.

Το ανακριτικό γραφείο έχει κατακλυστεί από αιτήματα μελών και στελεχών, που θέλουν να καταθέσουν.

Ταυτόχρονα, οι υποψήφιοι καταθέτες ζητούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα προστατευόμενων μαρτύρων.

Οι ανακριτές εξετάζουν πολύ σοβαρά κάθε περίπτωση πριν τη λάβουν υπόψη. Καλούνται να αξιολογήσουν εκείνα που θα κατατεθούν για να διαπιστωθεί αν όντως πρόκειται για στοιχεία που θα βοηθήσουν στην υπό διερεύνηση υπόθεση.

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου βρέθηκε, μετά από δικό του αίτημα, ξανά ενώπιον του ανακριτή ο εκ των βασικών κατηγορουμένων Ιωάννης Άγγος, ο οποίος βρισκόταν μέσα στην καφετέρια την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και σύμφωνα με τις αρχές έκανε τις συνεννοήσεις για την ενέδρα θανάτου.

Στην αρχική του απολογία αρνήθηκε κάθε σχέση με την Χρυσή Αυγή και το περιστατικό, μολονότι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου φαίνεται ότι είχε "δέσει" τη συμμετοχή του. Μετά τη προφυλάκισή του όμως τα πράγματα άλλαξαν.

Την Τρίτη παρέμεινε για περισσότερες από τρεις ώρες και έφυγε χωρίς να έχει καταγραφεί επίσημα ούτε μια λέξη, αλλά σύμφωνα με τον συνήγορό του θα επιστρέψει.

Το παράδειγμά του επιθυμούν να ακολουθήσουν δεκάδες άλλοι υποψήφιοι μάρτυρες, αλλά οι ανακριτικές Αρχές αξιολογούν τις καταγγελίες για να διαπιστώσουν αν όντως είναι αληθινές και επίσης, αν πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές συνέλαβαν έναν κατηγορούμενο για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Πρόκειται για τον Ιωάννη Καζαντζόγλου, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία ήταν ο συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος είχε καταθέσει στις αρχές και αρχικά είχε αφεθεί ελεύθερος.