Παρίστανε τον… μυστικό πράκτορα και εξαπατούσε πολίτες

Ένας 35χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, κατηγορούμενος για απάτη, πλαστογραφία, αντιποίηση αρχής, λαθρεμπορία και άλλα αδικήματα.

Όπως αποκάλυψε η εσωτερική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., ο 35χρονος, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Δεκέμβριο του 2012, εμφανιζόταν ως υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) ή ως αστυνομικός του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής και εξαπατούσε πολίτες, πείθοντας τα ανυποψίαστα θύματά του με το πρόσχημα ότι είχε γνωριμίες στον Ο.Δ.Δ.Υ. να του επιτρέψουν να “μεσολαβήσει” προκειμένου να αποκτήσουν κάποιο όχημα, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, για να γίνεται ακόμα πιο πειστικός, είχε καταρτίσει και επιδείκνυε πλαστό έγγραφο, στο οποίο δήλωνε ότι είχε διατελέσει σε ειδικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ε.Υ.Π.

Με τη μεθοδολογία αυτή, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., έχει εξαπατήσει από το 2011 τουλάχιστον 26 άτομα, αποσπώντας ποσά που υπερβαίνουν τις 176.000 ευρώ.

Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και μία 34χρονη, η οποία κατηγορείται για απάτη κατά συναυτουργία.

Σε βάρος του συλληφθέντα, εκκρεμούν τουλάχιστον 13 ποινικές δικογραφίες, που έχουν σχηματιστεί μετά από μηνύσεις εξαπατηθέντων πολιτών.

Ο δράστης οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής του δραστηριότητας.