Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πρωτοετών φοιτητών

Σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αντί εγγραφών πρωτοετών καλούν τα Πανεπιστήμια τους φοιτητές.

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, στις οποίες, ως φαίνεται, πρωτοστατούν οι πρωτοετείς φοιτητές.

Εκείνοι πηγαίνουν στα Πανεπιστήμια, όχι για να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να αποκτήσουν την πολυπόθητη φοιτητική ιδιότητα, αλλά για να ακούσουν τα περί σημασίας των πανεπιστημίων στην κρίση.

H απεργιακή Επιτροπή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου ενημερώνει ότι οι Σύλλογοι εργαζομένων φοιτητών και καθηγητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προσκαλούν τους πρωτοετείς φοιτητές του Ιδρύματος σε εκδήλωση υποδοχής, με θέμα "Η σημασία του Ε.Μ.Π. στην Ελληνική Κοινωνία και η σημερινή κρίση".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου 2013 στην Αίθουσα Τελετών του Κτιρίου Διοίκησης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Στις 12:00 της ίδιας ημέρας, στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου (Προπύλαια, Πανεπιστημίου 30), πραγματοποιείται εκδήλωση υποδοχής και ενημέρωσης των πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής, ο Σύλλογος Διδασκόντων της Σχολής Θετικών Επιστημών, ο Σύλλογος Διδακτικού, Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού.