Μακελειό με δεκάδες νεκρούς στη Βαγδάτη

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων έγινε σήμερα στην Βαγδάτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 38 άνθρωποι και δεκάδες να τραυματιστούν σοβαρά. 

Οκτώ από τις 10 εκρήξεις έγιναν κυρίως σε σιτικές συνοικίες ενώ τριπλό βομβιστικό χτύπημα στοίχισε τη ζωή σε 9 ανθρώπους στην πόλη Μπακούμπα.

Πρόκειται για την τρίτη ημέρα επιθέσεων καθώς τουλάχιστον 54 άνθρωποι, κυρίως μαθητές και αστυνομικοί, σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις στην Κυριακή. Επιπλέον, 73 άνθρωποι, ανάμεσά τους 49 προσκυνητές, σκοτώθηκαν στις αλλεπάλληλες επιθέσεις που σημειώθηκαν το Σάββατο σε όλη τη χώρα.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις τους τελευταίους μήνες στο Ιράκ, όπου η ραγδαία κλιμάκωση των επεισοδίων βίας από τους σουνίτες εξτρεμιστές αντάρτες εγείρει φόβους για πισωγύρισμα της χώρας στην περίοδο που βρισκόταν στα πρόθυρα ενός ολοκληρωτικού εμφυλίου, την διετία 2006-2007.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, 979 άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Σεπτέμβριο, ενώ σύμφωνα με την οργάνωση Iraq Body Count, μέχρι στιγμής φέτος έχουν χάσει τη ζωή τους σε επεισόδια βίας πάνω από 6.000 άνθρωποι.