Το περπάτημα σώζει ζωές!

Το περπάτημα για 20 λεπτά την ημέρα θα μπορούσε να σώσει  δεκάδες χιλιάδες ζωές, σύμφωνα με νέα έκθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας. 

Σε έκθεση για το περπάτημα που δημοσίευσαν ο οργανισμός για τη βάδιση Ramblers και ο οργανισμός για τον καρκίνο Macmillan Cancer Support, αναφέρθηκε ότι το περπάτημα είναι μια δραστηριότητα ανέξοδη, η οποία μπορεί να μειώσει τις καρδιοπάθειες, τα εγκεφαλικά επεισόδια, την εμφάνιση διαβήτη και τις εκφυλιστικές παθήσεις του εγκεφάλου. 

Η έκθεσή τους, που τιτλοφορείται "Walking Works", υπολογίζει ότι μόνο στην Αγγλία, το συστηματικό περπάτημα θα μπορούσε να αποτρέψει ετησίως 37.000 θανάτους, 6.700 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού, 4.719 κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου και 300.000 περιπτώσεις διαβήτη τύπου 2.

Σύμφωνα με την έκθεση όμως, μόνο ένας στους τρεις ανθρώπους καταφέρνει μόλις και μετά βίας να περπατήσει για 30 λεπτά την εβδομάδα ενώ, λιγότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες, περπατούσαν για δύο ώρες ή λιγότερες την εβδομάδα. 

"Η Δύση αντιμετωπίζει μία σοβαρή κρίση αδράνειας, η οποία μπορεί να αντιμετωπισθεί με πολύ απλό τρόπο", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Ramblers κ. Μπένεντικτ Σάουγουωρθ. 

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Κέβιν Φέντον, διευθυντής του Τομέα Υγείας της εκτελεστικής υπηρεσίας Public Health England επεσήμανε ότι η καθιστική ζωή έχει "απειλητικές για τη ζωή συνέπειες". 

"Η καθιστική ζωή αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης σοβαρών ασθενειών, όπως ο διαβήτης τύπου 2, η καρδιοπάθεια και ορισμένοι καρκίνοι. Αυξάνει επίσης δραματικά τον κίνδυνο παχυσαρκίας. Η υποστήριξη του κόσμου ώστε να είναι πιο δραστήριος μέσω της βάδισης, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό τμήμα της λύσης στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε", είπε.