Πασούλες και ψαλίδια στο γκαζόν του Μπάκιγχαμ

Με αφορμή τους εορτασμούς των 150 χρόνων από την ίδρυση της Βρετανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ άνοιξαν σήμερα τους κήπους τους για να φιλοξενήσουν- για πρώτη- φορά- ένα τουρνουά ποδοσφαίρου.

Οι δύο παλαιότερες ερασιτεχνικές ομάδες της Αγγλίας, η Civil Service FC, η μοναδική ομάδα που υπάρχει μέχρι σήμερα από τις 11 που ίδρυσαν την ομοσπονδία σε συνάντηση σε ταβέρνα του Λονδίνου το 1863 και η Polytechnic FC από το δυτικό Λονδίνο, που ιδρύθηκε το 1875, έπαιξαν μπάλα στο γκαζόν των βασιλικών κήπων.

Ο...διοργανωτής αυτής της πρωτοβουλίας ήταν ο  Πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο οποίος, ως σωστός οικοδεσπότης, έβγαλε το κοστούμι, έβαλε τις φόρμες και έκανε προπόνηση μαζί με τους παίκτες των ομάδων. 

Ο Ουίλιαμ απένειμε μετάλλια σε 150 εθελοντές της ομοσπονδίας, αναγνωρίζοντας την συνεισφορά και την δέσμευσή τους στο ποδόσφαιρο. 

 

Ωστόσο, πριν το παιχνίδι, έσπευσε να προειδοποιήσει τους παίκτες ότι πήρε την άδεια  από τη γιαγιά του για να παίξουν ποδόσφαιρο στον κήπο της, αλλά, αν κανείς σπάσει κάποιο παράθυρο, θα λογοδοτήσει σε εκείνη!