Όταν ο ρομαντισμός συνάντησε το design…

Με όλα τα κλισέ για την αγάπη και τον έρωτα να έχουν εξαντληθεί, το δίκτυο καταλυμάτων Design Hotels επαναφέρει την έννοια του ρομαντισμού, παρουσιάζοντας πέντε ξενοδοχεία, των οποίων η τοποθεσία από μόνη της αρκεί για να εμπνεύσει μια ρομαντική περιπέτεια.

Μοντέρνος ρομαντισμός

Στη σαγηνευτική “καρδιά” του 16ου διαμερίσματος, το Hôtel Sezz, στο Παρίσι φέρνει τον σύγχρονο ρομαντισμό στο επίκεντρο της γαλλικής κομψότητας. Η art nouveau πρόσοψη του ξενοδοχείου ξεχωρίζει ανάμεσα στα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης της περιοχής.

Στους πρόποδες ενός λόφου απέναντι από τον ποταμό Σηκουάνα, με εκπληκτική θέα στον Πύργο του Άιφελ, η τοποθεσία του δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Στα 26 του ρομαντικά δωμάτια, κυριαρχούν οι απαλοί τόνοι και ξεχωρίζουν λεπτομέρειες από κόκκινο δέρμα.

Κλείστε το “Ρομαντικό Πακέτο” και βρείτε στο δωμάτιο σας ροδοπέταλα, ένα μπουκάλι Veuve Cliquot και macaroons. Κάντε μια ιδιωτική κράτηση του spa για δύο στη συνέχεια, κάντε μια βόλτα χέρι -χέρι στην πολυσύχναστη Passy Street ή απλά μην εγκαταλείψετε καθόλου το δωμάτιο σας!

Τιμή: Από 335 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο

Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ

Το πλοίο της αγάπης

Με ασυναγώνιστη θέα στην Αδριατική Θάλασσα του Rovinj στην Κροατία, το Hotel Lone με τα 248 δωμάτια προσελκύει σαν μαγνήτης τους ερωτοχτυπημένους παραθεριστές. Κρυστάλλινα νερά, αρχαία δάση και μια γραφική παραλιακή πόλη, δημιουργούν μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα.

Σχεδιασμένο ώστε να μοιάζει με ένα κομψό υπερωκεάνιο που “επιπλέει” ανάμεσα σε μια θάλασσα από δέντρα, το ξενοδοχείο με την κομψή και μινιμαλιστική αρχιτεκτονική του δένουν αρμονικά με το περιβάλλον.

Άφθονες ρομαντικές στιγμές σας περιμένουν, συντροφιά με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας, ένα ποτήρι κρασί και ιδιωτικό μασάζ στην πισίνα, που περιβάλλεται από την προστασία των δασών Zlatni Rt. Το απόγευμα απολαύστε το ηλιοβασίλεμα και τη θέα στον κόλπο από το ιδιωτικό σας μπαλκόνι, γευματίζοντας υπό το φως των κεριών πάνω από την πισίνα και τους όμορφα διαμορφωμένους κήπους. Γνωρίστε την περιοχή κάνοντας ρομαντικούς περιπάτους στα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης και δοκιμάστε παγκόσμιας κλάσης κουζίνα.

Τιμή: Από 128 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο

Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ

Η καρδιά ενός λιονταριού

Με όλες τις ανέσεις ενός παραδοσιακού γερμανικού ξενώνα, το Hotel zum Löwen είναι ένα ιστορικό στολίδι στη μεσαιωνική Duderstadt, που βρίσκεται στην Κάτω Σαξονία. Το ανακαινισμένο κτήριο του 17ου αιώνα με τα 53 δωμάτια έχει διατηρήσει την ιστορική γοητεία του, ενώ ένα state- of- the- art spa εισήγαγε μια ανανεωμένη ενέργεια ιδανική για ρομαντικούς που αναζητούν το καλύτερο από το παρελθόν και το παρόν.

Θεραπείες για δυο περιλαμβάνουν μασάζ στην σπονδυλική στήλη και μασάζ προσώπου, σαμπάνια, βουτιές στην ιδιωτική πισίνα, φινλανδική σάουνα με συντριβάνι πάγου και ένα αναζωογονητικό χαμάμ.

Ζήστε ρομαντικές βραδιές απολαμβάνοντας το τεσσάρων πιάτων δείπνο με κεριά στο Chez Otto, με τη συνοδεία κρασιού από τη ρουστίκ κάβα.

Τιμή: Από 95 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο

Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ

Η αναγέννηση του ρομαντισμού

Μακριά από τα κοπάδια που κατακλύζουν το μεγαλύτερο μέρος της ακτής της Πορτογαλίας, το ξενοδοχείο Design & Wine σας καλωσορίζει στο ήσυχο κέντρο της Caminha, στην Πορτογαλία. Η μικρή, αρχαία πόλη είναι χτσιμένη στις όχθες του ποταμού Minho, αγκαλιασμένη από κατάφυτους λόφους.

Είκοσι τρία δωμάτια και έξι σουίτες στεγάζονται σε ένα αρχοντικό του 18ου αιώνα, το οποίο έχει επεκταθεί με φουτουριστικές προσθήκες κτισμάτων, που προσφέρουν ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο πανόραμα. Αντικείμενα τέχνης και καινοτόμος σχεδιασμός συγχωνεύονται σε ένα περιβάλλον με έντονα τα στοιχεία της νεοτερικότητας. Εδώ η λεπτότητα συναντά τον αισθησιασμό.

Περπατήστε μέσα στην μεσαιωνική πόλη με ρομαντική διάθεση και δείτε ανάμεσα στα αξιοθέατα το αναγεννησιακό σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία, τα γοτθικά σπίτια και τα απομεινάρια της αρχαιότητας.

Τιμή: Από 80 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο

Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ

Πορτογαλική απόλαυση

Το Memmo Alfama στεγάζεται σε μια παλιά αυλή, συνδυάζοντας αρμονικά την αισθητική της παλιάς πόλης με το σύγχρονο ντιζάιν.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 42 δωμάτια και έχει διακοσμηθεί με ξύλο και ζεστά χρώματα, ενώ προσφέρει αυθεντική τοπική κουζίνα και ακόμα και η μουσική του δημιουργεί στους επισκέπτες του μια ζεστασιά και την ατμόσφαιρα ενός πορτογαλικού σπιτιού.

Ο αρχιτέκτονας Samuel Torres de Carvalho επιμελήθηκε τον εκ νέου σχεδιασμό του οικοδομήματος του 19ου αιώνα, που φιλοξενεί το ξενοδοχείο. Η υπερβολική χρήση του ξύλου και τα ζεστά χρώματα δημιουργούν μια χαλαρωτική, σπιτική ατμόσφαιρα, που ισορροπεί το αυθεντικό με το σύγχρονο. Το highlight του Memmo Alfama είναι η βεράντα του, που προσφέρει εκπληκτική θέα πάνω από τις κόκκινες στέγες της Λισαβόνας και στον ποταμό Tejo, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για ρομάντζο.

Τιμή: Από 125 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο

Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ