Αίτημα για άρση ασυλίας τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Αίτημα για άρση ασυλίας τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής κατατέθηκε στη Βουλή από τους ανακριτές της υπόθεσης, μετά τις νέες μαρτυρίες από προστατευόμενους μάρτυρες, από τις οποίες προκύπτουν σοβαρά στοιχεία εναντίον τους.

Πρόκειται για τους βουλευτές Β' Αθηνών, Γιώργο Γερμενή, Μαγνησίας, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Κορινθίας, Στάθη Μπούκουρα, η κοινοβουλευτική διαδικασία για τους οποίους αναμένεται να κινηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε να συνδράμει στο έργο των ανακριτικών αρχών.

Το κακούργημα για το οποίο ζητείται η άρση ασυλίας των βουλευτών είναι αυτό της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχουν ήδη προφυλακιστεί οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, θεωρείται ότι έχει εξαρθρωθεί η οργάνωση και επομένως δεν υφίσταται το "διαρκές" του εγκλήματος. Έτσι, οι ανακριτές της υπόθεσης, για όποια εμπλοκή άλλου πλην των ήδη κατηγορουμένων αρχικά βουλευτών, θα πρέπει να απευθύνονται με αίτημά τους στη Βουλή για άρση ασυλίας τους, αφού έχει παρέλθει το αυτόφωρο.