Παπανδρέου προς Τσίπρα: Το εργοστάσιο έβγαλε έναν Ανδρέα

Μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο επισημαίνει ότι αντιγράφει συνειδητά τον Ανδρέα Παπανδρέου, έστειλε ο Νίκος Παπανδρέου, με άρθρο στο περιοδικό "Οικονομική Επιθεώρηση".

Ο αδελφός του Γιώργου Παπανδρέου στέκεται στο κλίμα αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος, που ξεκίνησε από τα ΜΜΕ, όπως ο ίδιος εκτιμά, και οδήγησε στη γιγάντωση της Χρυσής Αυγής, ενώ δεν παραλείπει να στείλει το δικό του μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα.

"Πόσες φορές, κατά τη διάρκεια των ετών 2010 και 2011, η προτροπή από τους κυρίαρχους "παίκτες" των δελτίων των οκτώ ήταν σε ύφος "Κάψτε τη Βουλή!" ; Ποιος δεν θυμάται την προσπάθεια να περικυκλωθεί η Βουλή, να μπούνε και μέσα στη Βουλή, έτσι ώστε να δοθεί το "αντιμνημονιακό μήνυμα", ανατρέποντας τη λειτουργία της δημοκρατίας μέσα στον ίδιο το ναό της ; Αντί, λοιπόν, να αναζητηθούν οι πραγματικές αιτίες για την κρίση, αντί με ειλικρίνεια ως κοινωνία (και ιδιαίτερα τα ΜΜΕ) να αντικρίσουμε βασικές αλήθειες, ψάξαμε να τα φορτώσουμε κάπου. Πού ; Στον πιο δημοκρατικό και αντιπροσωπευτικό θεσμό της χώρας. Το κοινοβούλιο", αναφέρει.

Σημειώνει ακόμη ότι: "Το ΠΑΣΟΚ δεν άντεξε και διαλύθηκε λόγω των μιντιακών χτυπημάτων σε καθημερινή βάση, υπό το αβάσταχτο βάρος του μνημονίου!" και προσθέτει πως : "Ο Τσίπρας αντιγράφει συνειδητά τον Ανδρέα, το εργοστάσιο, όμως, μόνο έναν έβγαλε!".