“Σκιώδης κυβέρνηση” της Χρυσής Αυγής στο ντοσιέ του Παππά

Η έρευνα στην οικία του Χρήστου Παππά στα Ιωάννινα έφερε στο φως ντοκουμέντα, σύμφωνα με τα οποία η Χρυσή Αυγή είχε προβλέψει το ενδεχόμενο "σκιώδους κυβέρνησης".

Το όργανο παρακολούθησης των κυβερνητικών πολιτικών ανά τομέα, που συνήθως συγκροτεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν όψει της ανάληψης της εξουσίας, είχε ήδη συσταθεί και βρισκόταν σε έγγραφα μέσα σε ντοσιέ του βουλευτή Επικρατείας του κόμματος.

Τα υπουργεία στη "σκιώδη κυβέρνηση" της Χρυσής Αυγής ονομάζονται "εφορίες". Ενδεικτικό είναι ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ονομαζόταν "Εφορία Επιβολής", ενώ τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας θα ονομάζονταν "Εφορία Κράτους".

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση του Mega, ανάμεσα στα συγκεκριμένα έγγραφα υπάρχει και σχεδιάγραμμα της ιεραρχίας της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι στην κορυφή είναι ο αρχηγός (δίπλα στο "αρχηγός" εντός παρενθέσεως αναφέρεται και ο τίτλος "Γενικός Γραμματέας") και ακολουθούν κατά σειρά: διοικητές, τομεάρχες, πυρηνάρχες, φαλαγγίτες και δόκιμοι.