Starway to… heaven: Οι εκπληκτικότερες σκάλες του κόσμου

Προσφέρουν θέα που κόβει την ανάσα, αλλά και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για απολαυστικό αδυνάτισμα! Ο λόγος για τις 8 πιο εντυπωσιακές σκαλωσιές στον κόσμο. Ας τις θαυμάσουμε μαζί:

-Rajasthan, Ινδία. Οι σκαλωσιές Chand Baori συνιστούν ένα πραγματικό έργο τέχνης. Χτισμένες το 800 μ.Χ., περιλαμβάνουν 3.500 σκαλοπάτια, εκτείνονται σε 13 ορόφους και αγγίζουν συνολικά τα 30 μέτρα βάθος. Πρόκειται για ένα από τα βαθύτερα ιστορικά κλιμακοστάσια της χώρας.

-Angkor Wat, Καμπότζη. Οι σκάλες του διάσημου ναού Angkor Wat είναι από μόνες τους άθλος. Είναι τόσο απότομες, που οι επισκέπτες συχνά αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους-ή ακόμα και την κουπαστή που υπάρχει γι’αυτό ακριβώς το λόγο.

-San Juan de Gaztelugatxe, Ισπανία. Το μικρό αυτό νησάκι, αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή, διαθέτει μια εξαιρετική κυματιστή σκάλα, με άπλετη θέα στη θάλασσα. Σύμφωνα με την παράδοση, όποιος τα καταφέρνει να φτάσει στην κορυφή, θα πρέπει να χτυπήσει τρεις φορές την καμπάνα στο εκεί εκκλησάκι.

-Βουνό Tianmen, Κίνα. Το βουνό Tianmen υπήρξε η βασική έμπνευση για τα σκηνικά της ταινίας “Avatar”. Χτισμένο φυσικά γύρω από μια αψίδα, η οποία φιλοξενεί στην κορυφή της ένα ναό. Εξίσου εντυπωσιακό είναι πως το βουνό Tianmen διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο τελεφερίκ στον κόσμο, με 98 βαγόνια και συνολικό μήκος 7.455μ.

-Μαγικό βουνό, Γερμανία. Μοιάζει με ρόλερ κόστερ, μόνο που αντί για σιδηροτροχιές έχει σκάλες, όπου οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν. Ο λόγος για το 21 μέτρων γλυπτό με την ονομασία Tiger and Turtle. Η τοποθεσία, στην κορυφή ενός λόφου στο Duisburg της Γερμανίας.

-Σκαλοπάτια Haiku, Χαβάη. Λέγονται και "Ουράνια Κλίμακα"-και όχι άδικα, αν κρίνουμε από τη θέα. Η χρήση τους τυπικά απαγορεύεται, για λόγους επικινδυνότητας. Ωστόσο, οι πολλές φωτογραφίες που κυκλοφορούν αποδεικνύουν πως ο νόμος δεν τηρείται και τόσο αυστηρά.

-Βουνό Bueren, Βέλγιο. Αν και δεν είναι βουνό, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί απέκτησε αυτό το παρατσούκλι. Τα 400 σκαλοπάτια είναι πάρα πολλά για μια επίπεδη χώρα όπως το Βέλγιο.

-Universe Cascade, Σκοτία. Όχι ακριβώς απότομη, μα σίγουρα έργο τέχνης. Αναδύεται από μια μικρή λίμνη και ανεβαίνει φιδωτά το διπλανό της λοφάκι. Οι επισκέψεις επιτρέπονται μόνο μια φορά το χρόνο.

-Wayna Picchu, Περού. Το πιο διάσημο βουνό της χώρας μετά το γειτονικό του, Machu Picchu. Η κορυφή του φτάνει τα 2.720 μέτρα ύψος και τα σκαλοπάτια που οδηγούν εκεί κυριολεκτικά κρέμονται στο κενό. Μάλλον γι’αυτό ονομάστηκε από τους τουρίστες "Το μονοπάτι του θανάτου"…