Η διασημότερη συνταγή στο Ίντερνετ ανέβηκε από έναν…πωλητή

Είναι πιο δημοφιλής συνταγή που αναρτήθηκε πότε στο Διαδίκτυο, με εκατομμύρια προβολές στο AllRecipes.com, και δημοσιεύτηκε από έναν πωλητή από το Τέξας! 

Τα λαζάνια του John Chandler  είναι τα πιο διάσημα λαζάνια του κόσμου, γεγονός πολύ παράδοξο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο δημιουργός της συνταγής δεν είναι ούτε Ιταλός ούτε σεφ! Ο ιστότοπος AllRecipes εκτιμά ότι  12 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δει τη συνταγή μόνο τα  τελευταία πέντε χρόνια.  

Ο Chandler, 43χρονος πωλητής και πατέρας δυο παιδιών, έμαθε να μαγειρεύει από τη μητέρα του. Τα λαζάνια είναι η δική του εκδοχή για τη συνταγή της  και άρχισε σοβαρά το μαγείρεμα ως φοιτητής.

Το 2001, η τότε φίλη του, και φανατική χρήστης του AllRecipes, τον παρότρυνε να ανεβάσει τη συνταγή στο site. Το πιάτο κέρδισε γρήγορα μια σειρά από κριτικές πέντε αστέρων και ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης του AllRecipes με τη γνωστή έως σήμερα πορεία. 

Ο Chandler, ο οποίος από την ημέρα που ανέβασε την συνταγή για τα  λαζάνια το 2001 έχει δημοσιεύσει μόνο ένα άλλο πιάτο στο AllRecipes (και είναι η σάλτσα για τα λαζάνια που τιμολογείται ως καλύτερη σάλτσα ζυμαρικών στον κόσμο!), δεν μπορεί να πιστέψει τη δημοτικότητα της συνταγής. 

Αλλά ούτε και οι φίλοι του μπορούν να το καταλάβουν. "Οι περισσότεροι από αυτούς δεν ήξεραν καν ότι είχα αυτή τη συνταγή," λέει ο Chandler. 

"Δεν είναι κάτι  για το οποίο τριγυρνώ και περηφανεύομαι αλλά οπωσδήποτε έχω κάνει τη διαφορά, έτσι δεν είναι;"  αναρωτιέται- ρητορικά φυσικά - ο πιο διάσημος διαδικτυακός σεφ! 

Όσο για την παγκοσμίως γνωστή συνταγή του  Chandler- σε περίπτωση που δεν την έχετε δει ακόμα- διαβάστε τη (και μαγειρέψτε τη) με ένα κλικ στο "Τα καλύτερα λαζάνια του κόσμου" .