Το περπάτημα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού

Οι μετα- εμμηνοπαυσιακές γυναίκες που περπατούν για μια ώρα την ημέρα διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με νεότερη έρευνα. 

Η μελέτη της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας , που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cancer Epidemiology παρακολούθησε 73.615 γυναίκες ηλικίας 50-74 ετών για περίπου 17 χρόνια. Οι συμμετέχουσες κλήθηκαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια σχετικά με την υγεία τους και για το πόσο χρόνο αφιέρωναν σε δραστηριότητες όπως το περπάτημα, το κολύμπι και αεροβική γυμναστική και πόσο χρόνο περνούσαν μπροστά στην τηλεόραση ή στον καναπέ διαβάζοντας. 

Από τα ευρήματα της μελέτης διαπιστώθηκε ότι. εκείνες που περπατούσαν τουλάχιστον για επτά ώρες την εβδομάδα, είχαν 14 % χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, σε σύγκριση με εκείνες που περπατούσαν τρεις ή λιγότερες ώρες την εβδομάδα.

"Δεδομένου ότι πάνω από το 60 % των γυναικών αναφέρουν ότι περπατούν καθημερινά, μπορούμε να πούμε ότι το περπάτημα μια υγιή δραστηριότητα για τον ελεύθερο αλλά και ένας αποτελεσματικός τρόπος αύξησης της σωματικής δραστηριότητας στις μετα - εμμηνοπαυσιακές γυναίκες", δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Άλπα Πάτελ. 

Οι ερευνητές συμβουλεύουν ότι ο τρόπος ζωής μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και, ακόμα και μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, μπορεί να θωρακίσουν την υγεία μας.