Διάλεξη Δημήτρη Τσομώκου στο ΚΕΠΕ

Διάλεξη θα δώσει ο κ. Δ. Τσομώκος, καθηγητής στο Said Business School του Πανεπιστημίου Οξφόρδης.

Η διάλεξη έχει τίτλο "Διεθνείς Κεφαλαιακές Ροές και η Έξοδος της Ελλάδας από την Κρίση" και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 13:00, στο ΚΕΠΕ στη σειρά των διακεκριμένων διαλέξεων.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΠΕ, Αμερικής 11, 5ος όροφος, στην αίθουσα 508. Είσοδος ελεύθερη.

Ο κ. Δημήτριος Τσομώκος είναι Καθηγητής στο Said Business School του Πανεπιστημίου Οξφόρδης, και Εταίρος στο Management στο κολέγιο St. Edmund Hall. BA, MA, MPhil, και PhD, Yale University. Έχει εργαστεί στην Τράπεζα της Αγγλίας και έχει διατελέσει σύμβουλος σε πολλές κεντρικές τράπεζες.

Έχει δημοσιεύσει σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά κύρους όπως Economic Theory, Journal of Mathematical Economics, International Journal of Central Banking, Annals of Finance, Journal of Financial Stability κ.ά..

Ακόμα, είναι co-editor δύο βιβλίων "The Challenge of Financial Stability" και "Financial Stability in Practice" (με τον C A E Goodhart).

Είναι συνδημιουργός του υποδείγματος χρηματοπιστωτικής σταθερότητας Goodhart - Tsomocos.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην τραπεζική και τη ρύθμιση την αγορών, στις ατέλειες των αγορών, το συστημικό κίνδυνο, τη χρηματοπιστωτική αστάθεια και θέματα χρηματοοικονομικής αρχιτεκτονικής. Ειδικότερα, έχει μελετήσει ζητήματα μετάδοσης κρίσεων, οικονομικής αστάθειας, διατραπεζικές σχέσεις και τις επιπτώσεις του νέου Συμφώνου της Βασιλείας στην οικονομία χρησιμοποιώντας ένα υπόδειγμα γενικής ισορροπίας με ατελείς αγορές περιουσιακών στοιχείων, χρήματος και την ενδογενή χρεοκοπία. Εργάζεται για το σχεδιασμό μιας νέας αρχιτεκτονικής της νομισματικής πολιτικής, ανάλυσης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και μακρο-προληπτικής εποπτείας.