Η πρώτη εμφάνιση Χρυσαυγίτη στη Βουλή μετά τις προφυλακίσεις

Hταν η πρώτη εμφάνιση μετά τις προφυλακίσεις χρυσαυγίτη βουλευτή σε επιτροπή της Βουλής, στη Διάσκεψη των Προέδρων, και για το μόνο που έδειξε ενδιαφέρον ήταν για τους... καθρέφτες.

Σύμφωνα με το "Βηματοδότη", ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής κ. Δ. Κουκούτσης, οδοντίατρος, με σπουδές στη Βουλγαρία, εναντίον του οποίου είχε ασκηθεί στο παρελθόν ποινική δίωξη για παράνομη οπλοφορία, πήρε τη θέση του υπαρχηγού της οργάνωσης κ. Χρ. Παππά (ο οποίος εκείνη την ώρα απολογούνταν στον ανακριτή) στη Διάσκεψη των Προέδρων. Το θέμα της συζήτησης ήταν αρκετά σοβαρό αφού σ' αυτό θα αποφασίζονταν αλλαγές στον Κανονισμό λειτουργίας της Βουλής και το αν θα διακοπεί ή όχι η μισθοδοσία των υπόδικων χρυσαυγιτών.

Ο κ. Κουκούτσης στην αρχή, αφού αναφέρθηκε στο γνωστό τροπάριο των χρυσαυγιτών ότι δήθεν δέχονται πολιτικές διώξεις γιατί έχουν μεγάλη δημοσκοπική άνοδο, εξέφρασε παράπονο ότι δέχεται "κάθε πέντε λεπτά που μπαινοβγαίνει στη Βουλή έλεγχο με καθρέφτη από τα αστυνομικά όργανα". Να σημειώσω ότι ο έλεγχος αυτός γίνεται υποχρεωτικά ανεξαιρέτως για όλους όσοι εισέρχονται με αυτοκίνητο στη Βουλή: μπαίνει ένας καθρέφτης κάτω από το αυτοκίνητο για να ελεγχθεί αν υπάρχει ύποπτο αντικείμενο. "Και γιατί μπαινοβγαίνεις κάθε πέντε λεπτά στη Βουλή; Ποιος ο λόγος;" του είπε ο πρόεδρος του Σώματος κ. Ευ. Μεϊμαράκης.

Αντί απαντήσεως, πήρε τον λόγο ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Αθ. Μπούρας και του είπε: "Εγώ επιδιώκω να μου κάνουν τον έλεγχο με τους καθρέφτες γιατί παρκάρω το αυτοκίνητό μου έξω και μπορεί να μου βάλουν καμιά βόμβα, να μην τη φέρω μέσα στη Βουλή". Και η συζήτηση περί... καθρεφτών έληξε εκεί. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής δεν πήρε ξανά τον λόγο.