Πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο στο κέντρο της Ουάσιγκτον

Ανησυχία επικρατεί στην Ουάσιγκτον καθώς επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε νωρίτερα έξω από κτίριο του Καπιτωλίου. Άμεσα, η αμερικανική κυβέρνηση "κλείδωσε" το κτίριο της αμερικανικής Γερουσίας ενώ, λίγο αργότερα, επέτρεψε στους εργαζομένους να βγουν από αυτό.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί και οι αρχές έχουν συλλάβει τον δράστη, μία γυναίκα, η οποία  επιχείρησε να περάσει από τα φράγματα ασφαλείας του Λευκού Οίκου και στην συνέχεια ακολούθησε καταδίωξη αυτοκινήτων.

Το  CNN μεταδίδει ότι οι πυροβολισμοί ερίφθησαν από αστυνομικούς κατά την διάρκεια της καταδίωξης και ότι η γυναίκα σκοτώθηκε από τα πυρά της αστυνομίας. Την είδηση ότι η γυναίκα είναι νεκρή επιβεβαιώνει και το Fox News.  Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ένα παιδί, το οποίο μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, όλα τα πυρά προήλθαν από αστυνομικούς και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η γυναίκα ήταν οπλισμένη. Επίσης ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από πυρά συναδέλφων του και διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Καπιτωλίου επιβεβαίωσε ότι όλα τα πυρά ερρίφθησαν από αστυνομικούς, στην προσπάθεια να σταματήσουν το αυτοκίνητο και την οδηγό, αλλά δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας της γυναίκας παραμένει άγνωστη.

Η αστυνομία της Ουάσιγκτον  έχει επιβεβαιώσει μόνο ότι ο δράστης είναι γυναίκα, χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες και ότι το παιδί είναι σώο.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Καπιτωλίου, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στη 2η Οδό και στη Λεωφόρο Συντάγματος (Κονστιτούσιον) και πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες Ασφαλείας, το περιστατικό δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία και πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός. 

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ένοπλος είχε εισβάλει σε κτίριο της βάσης του Πολεμικού ναυτικού Navy Yard στο κέντρο της Ουάσιγκτον και είχε σκοτώσει τουλάχιστον 12 ανθρώπους.