Συνάντηση Ερντογάν-Πενς σε «παγωμένη» ατμόσφαιρα με βλοσυρά βλέμματα

Συνάντηση Ερντογάν-Πενς σε «παγωμένη» ατμόσφαιρα με βλοσυρά βλέμματα

Εικόνες από την ψυχρή χειραψία πριν τις συνομιλίες που κράτησαν λίγα λεπτά

Σχεδόν δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, κατά την επίσκεψη του δεύτερου στην Άγκυρα.

Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι οι δύο άνδρες δεν ήταν ιδιαίτερα...ευχαριστημένοι, που έβλεπε ο ένας τον άλλον και δεν θέλησαν άλλωστε να το κρύψουν. Στις χειραψίες τους κυριάρχησαν τα ψυχρά και παγερά βλέμματα, ενώ το ίδιο κλίμα υπήρχε και στην παρουσία τους στο γραφείο του Τούρκου προέδρου.

Η κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση των δύο ανδρών ξεκίνησε στις 15:40 και έληξε 1 ώρα και 40 λεπτά αργότερα. Ακολούθησαν συζητήσεις τουρκικών και αμερικανικών αντιπροσωπειών, ενώ δεν υπήρξε ούτε επίσημο ανακοινωθέν μετά το πέρας της συνάντησης.

Ο Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δεν έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους πριν την έναρξη της συνάντησης με τον Ερντογάν, ωστόσο ένας Τούρκος αξιωματούχος είπε στο Reuters, πως πιθανότατα διαβίβασαν τις ίδες απαιτήσεις, που έχει διατυπώσει τις τελευταίες μέρες η Ουάσινγκτον αναφορικά με την τουρκική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία.