Διερεύνηση για σχέσεις λιμενικού με τη Χρυσή Αυγή

Στη σύλληψη υπαξιωματικού του Λιμενικού Σώματος στην Πάτρα προέβησαν αστυνομικοί της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για κατοχή λαθραίων τσιγάρων.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για πιθανή εμπλοκή του σε παράνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Μετά από εντολή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχου Δημητρίου Μπαντιά, διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, έτσι ώστε “να διαλευκανθούν πλήρως όλες οι πτυχές της συγκεκριμένης υπόθεσης”.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του λιμενικού: “προσωπικό της Yπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. συνοδευόμενο από εισαγγελέα έκανε έρευνα στις οικίες δύο Υπαξιωματικών του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, με αφορμή ανώνυμη καταγγελία, η οποία ενέπλεκε τα προαναφερόμενα στελέχη σε έκνομες δραστηριότητες της οργάνωσης Χρυσή Αυγή”

Κατά την έρευνα στο σπίτι του ενός από τους δύο άνδρες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις κούτες των δέκα πακέτων με λαθραία τσιγάρα, καθώς και το ιδιωτικό όπλο του, το οποίο, πάντως, κατείχε νόμιμα και θα σταλεί για βαλλιστική εξέταση.

Στο σπίτι του δεύτερου κατασχέθηκε ένα ακόμα όπλο, ιδιωτικής χρήσεως, το οποίο κατείχε νόμιμα ο υπαξιωματικός του Λιμενικού και θα σταλεί επίσης για βαλλιστική εξέταση.

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθη ο πρώτος, ο οποίος πρόκειται να οδηγηθεί στη συνέχεια στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.