Tετρακίνηση στα κορυφαία μοντέλα της BMW

Σημαντικές αλλαγές αναμένονται στα κορυφαία μοντέλα της BMW, M5 και Μ6, καθώς η τετρακίνηση θα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που θα προστεθούν.

Όπως ανέφερε ο ο διευθυντής του τμήματος Μ, FriedrichNitschke, αποφάσισε να αλλάξει πορεία εξοπλίζοντας τις επόμενες γενιές με τετρακίνηση.

Δυστυχώς για τους λάτρεις της σειράς Μ θα είναι τα μόνα μοντέλα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Κι αυτό γιατί τόσο η Μ3 όσο και η Μ4 δεν θα διαθέτουν τετρακίνηση.

Όπως είπε πάντως, η εγκατάσταση της τετρακίνησης δε θα γίνει νωρίτερα από τις νέες εκδόσεις των Μ5 και Μ6.

Συγκεκριμένα και όπως είπε σε συνέντευξη τύπου, μετά από μια ματιά στις πωλήσεις των Mercedes στις Η.Π.Α. παρατήρησε πως το 70 με 80% αφορούν τις 4κίνητες E63 AMG.

Δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά λοιπόν, παρά να λάβει κι αυτός τη μεγάλη απόφαση να την εγκαταστήσει στα νέα κορυφαία μοντέλα της εταιρείας και παρά το γεγονός ότι δήλωνε μέχρι πρότινος πως ο βελτιωτικός οίκος θα κρατούσε απόσταση από ανάλογες κινήσεις.

Όπως είπε επίσης, τα συγκεκριμένα οχήματα δεν μπορούν να δεχτούν καμία άλλη σημαντική αναβάθμιση. Επίσης, αρνήθηκε ότι οι επόμενες Μ3 και Μ4 θα διαθέτουν τετρακίνηση, αφού οι περισσότεροι πελάτες προτιμούν την πίσω κίνηση.