Πολωνοί Καλλιτέχνες στην Ελλάδα: Ανακαλύπτοντας μία διαφορετική τέχνη

Η έκθεση «Πολωνοί Καλλιτέχνες στην Ελλάδα - Οι δύο όψεις του νομίσματος» εγκαινιάζεται την Τρίτη 8 Οκτωβρίου.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση ζουν και δημιουργούν στη χώρα μας και αποτελούν ένα ιδιαίτερο κομμάτι της καλλιτεχνικής της ζωής, αλλά και της σχετικά νέας πολυπολιτισμικής της κουλτούρας. H κοινή πολιτισμική καταγωγή, δίνει συχνά στους δημιουργούς τη δυνατότητα μιας ξεχωριστής, «κωδικοποιημένης» εκφραστικότητας. Υπάρχει όμως μια τέτοια «κωδικοποίηση» στον ελεύθερο δημιουργικό κόσμο των καλλιτεχνών;

Στην έκθεση εκπροσωπούνται διαφορετικές καλλιτεχνικές τάσεις και προσεγγίσεις της τέχνης αλλά το κεντρικό μοτίβο, βαθιά ριζωμένο στη σύγχρονη κοινωνική και πολιτιστική κατάσταση παραμένει κοινό.

Η τέχνη, πάντα και σε κάθε της διάσταση, αντανακλά τους προβληματισμούς, τις εμπειρίες, τις σκέψεις και τις ανησυχίες του δημιουργού. Κάθε ανθρώπινη εμπειρία, ωστόσο, και καθετί στον αληθινό κόσμο έχει δύο πλευρές, όπως είναι οι δύο όψεις ενός νομίσματος. Υπάρχει η μπροστινή όψη, υπάρχει και η πίσω πλευρά, όπως υπάρχει ο κόσμος της φαντασίας και της ψευδαίσθησης και ο πραγματικός κόσμος, αυτός που τον αγγίζουμε και γνωρίζουμε με τις αισθήσεις μας.

Αυτοί οι δύο κόσμοι, οι δύο προβολές τους, αντίστοιχες στην ανθρώπινη αντίληψη, παρουσιάζονται στην έκθεση «Οι δύο όψεις του νομίσματος».

Διάρκεια έκθεσης: 8-19 Οκτωβρίου

Βαλαωρίτου 9Α, Αθήνα, τηλ. 210 3607598

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11.00 – 20.00, Σάββατο : 11.00 – 15.00. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.