Κασιδιάρης: Κάναμε λάθος για το “εγέρθητω”…

“Κάναμε λάθος για το εγέρθητω...”, φέρεται να παραδέχτηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης στη χθεσινή μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για φυσική αντίδραση στην αγανάκτηση που είχε η Χρυσή Αυγή για την στάση των ΜΜΕ απέναντί της κατά την προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το “Βήμα”, ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε την αυτοκριτική της Χρυσής Αυγής και για τις επιθέσεις σε πάγκους αλλοδαπών μικσοπωλητών στις λαϊκές. “Εμείς δεν είμαστε ρατσιστές, ρατσιστές είναι αυτοί που μας προσάπτουν ότι έχουμε βουλευτή αλβανικής καταγωγής”, φέρεται να είπε.

Όσο για το καταστατικό της Χρυσής Αυγής, βάσει του οποίου στοιχειοθετήθηκαν οι κατηγορίες εναντίον των βουλευτών της, ο Ηλίας Κασιδιάρης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το χαρακτήρισε “ψευδεπίγραφο” και “αστείο”.

“Είμαι έλληνας εθνικιστής, και αν ζούσα το '41 θα είχα πέσει στα οχυρά του Ρούπελ μαχόμενος τους εισβολείς στην πατρίδα μου”, φέρεται να δήλωσε, προσθέτοντας ότι το μοναδικό καταστατικό που αναγνωρίζει η Χρυσή Αυγή είναι αυτό που κατέθεσαν το 2012 στον Άρειο Πάγο, στην τότε αντεισαγγελέα Ευτέρπη Κουτζαμάνη.