Κούγιας: Ο ανακριτής ήταν υποχρεωμένος να τους αφήσει ελεύθερους

Με δυσμενή τρόπο σχολίασε την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη σε φωτογράφο και οπερατέρ, ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Είναι ψευτόμαγκες". Ο δικηγόρος, ο οποίος ήταν καλεσμένος σε μεσημεριανή εκπομπή του Star, ανέφερε ότι: "Οι εικόνες αυτές είναι τραγικές και δείχνουν ανθρώπους χωρίς σύστημα αξιών". 

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι τον πλησίασαν κάποιοι από τους βουλευτές για να αναλάβει, αλλά αποφάσισε επειδή είχε περάσει μεγάλη δοκιμασία όταν είχε αναλάβει την υπόθεση Κορκονέα, το έθεσε σε ψηφοφορία και τελικά αποφάσισε να μην εμπλακεί στη συγκεκριμένη υπόθεση. 

Όπως είπε η κατηγορία για την οργάνωση εγκληματικής ομάδας δεν δικαιολογεί πάνω από 10 χρόνια φυλάκιση και το μόνο που μπορεί να κάνει ο ανακριτής είναι να τους αφήσει ελεύθερους με περιοριστικούς όρους. "Αν δεν συνδεθεί με ανθρωποκτονία η οποιαδήποτε ενέργεια, δεν μπορούν να προφυλακιστούν", ανέφερε μεταξύ άλλων ο ποινικολόγος. 

Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι με τον τρόπο τους οι βουλευτές, χάλασαν την τόσο σημαντική εικόνα της απελευθέρωσής τους με τη συμπεριφορά που επέδειξαν. 

Δείτε το βίντεο (Ενδέχεται να μην είναι δυνατή η αναπαραγωγή του σε ταμπλέτες ή κινητά τηλέφωνα)