Το παιδί σας είναι συνεχώς άρρωστο!

Ακόμα δε μπήκε ο χειμώνας κι όμως το παιδί σας ήδη έχει αρχίσει να ταλαιπωρείται με πυρετούς και κρυολογήματα. Σίγουρα το αγγελούδι σας είναι πιο ευαίσθητο από τα άλλα παιδάκια και εσείς αναρωτιέστε πώς πρέπει να του συμπεριφέρεστε!

Σε καμία περίπτωση μην παραπονιέστε μπροστά του λέγοντας "πάλι είναι άρρωστο", "κολλάει ό,τι μικρόβιο υπάρχει" καθώς το εγκλωβίζετε στο ρόλο του "ιδιαίτερα ευαίσθητου".

Αποφύγετε να λέτε στο παιδί σας "είσαι όπως ο πατέρας σου, μονίμως άρρωστο" καθώς το επιβαρύνετε με συγκεκριμένα στοιχεία και το τοποθετείτε δίπλα στην αρρώστια. Στο μέλλον ενδεχομένως το παιδί σας να αναπτύξει φοβίες και να παρουσιάζει συμπτώματα ασθένειας.

Μην δραματοποιείτε την κατάσταση και πάρτε το απόφαση. Μην κλαίγεστε μπροστά του λέγοντας "πάλι είσαι άρρωστο, δεν αντέχω πια" καθώς του δημιουργείτε ενοχές.

Μη δείχνετε ότι το λυπάστε. Αποφύγετε δακρύβρεχτες εκφράσεις και το υπερπροστατευτικό ύφος καθώς του δημιουργείτε την εντύπωση πως όταν είναι άρρωστο η αγάπη σας μεγαλώνει και δεν το βοηθάτε να αντιμετωπίσει μόνο του την αρρώστια του.

Να αναρωτιέστε πάντα για την πραγματική ύπαρξη της αρρώστιας του παιδιού σας. Όλα τα παιδιά χρειάζονται το ντάντεμα και τη φροντίδα της μαμάς τους και τα παιδιά που είναι συχνά άρρωστα έχουν την τάση όταν είναι καλά να επινοούν καινούργιες αρρώστιες.

Μην το αφήνετε να κάνει ό,τι θέλει επειδή είναι άρρωστο ή να του κάνετε δώρα καθώς μπορεί να του αρέσει αυτή η κατάσταση και να αρρωσταίνει πιο συχνά!