Στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων κρίθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι ανακριτές της υπόθεσης, με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο εισαγγελέων, επιφύλαξαν την ίδια ποινική μεταχείριση και στον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Την Πέμπτη στις 11 το πρωί θα οδηγηθεί στην Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς. Την ίδια περίπου ώρα θα οδηγηθούν στον Κορυδαλλό ο Γ.Λαγός και η ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στον Πειραιά, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος μετήχθη από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο πριν τις 7:30 το απόγευμα της Τετάρτης, μαζί με άλλους πέντε κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση. Πρόκειται για τις τρεις γυναίκες που έχουν συλληφθεί, καθώς και ακόμα δύο από τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής πέρασε την πόρτα του Κτιρίου 6 των δικαστηρίων, εν μέσω επευφημιών από περίπου 200 συγκεντρωμένους οπαδούς της Χρυσής Αυγής.

Οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν στο πάρκο απέναντι από την είσοδο των δικαστηρίων και κατά διαστήματα φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ΧΑ και του Ν.Μιχαλολιάκου, εξαπολύοντας ύβρεις κατά των δημοσιογράφων.