Στον αέρα η μεταφορά των μαθητών από τα ΚΤΕΛ

Μόλις είκοσι ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η συμφωνία ΚΤΕΛ και Περιφερειών για τη μεταφορά των μαθητών βρίσκεται "στον αέρα".

Γονείς και μαθητές ετοιμάζουν διαμαρτυρίες, καθώς το θέμα τους αφορά άμεσα. Συγκεκριμένα, η ταλαιπωρία 6.000 από αυτούς, που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές, παραμένουν χωρίς σχολικά λεωφορεία από την αρχή του σχολικού έτους.

Στη Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες γονείς και παιδιά από τους δήμους Θέρμης, Θερμαϊκού, Πυλαίας- Χορτιάτη, Βόλβης, Λαγκαδά, Νεάπολης-Συκεών και άλλες περιοχές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που φεύγουν από την εργασία τους για να παραλάβουν οι ίδιοι τα παιδιά τους από το σχολείο.

Σε ορισμένες περιοχές οι δρόμοι είναι δύσβατοι και τίθεται θέμα ασφάλειας, αφού τα παιδιά μεταφέρονται με αγροτικά αυτοκίνητα, σύμφωνα με εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων.

Στο δήμο Θέρμης και σε άλλες περιοχές, με αποφάσεις των Συλλόγων Γονέων, οι μαθητές απέχουν από τα μαθήματά τους το τελευταίο τριήμερο.

Σοβαρά προβλήματα μετακίνησης από και προς τα σχολεία τους αντιμετωπίζουν οι μαθητές από τον δήμο της Θήβας.

Σε επ' αορίστου αναστολή των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών προχώρησαν τα ΚΤΕΛ Μεσσηνίας και Αργολίδας, καθώς ζητούν την αποπληρωμή δεδουλευμένων.