Ανεμοστρόβιλος στη Ρόδο!

Ένα σπάνιο φαινόμενο είδαν με τα μάτια τους οι κάτοικοι της Ρόδου το πρωί της Τετάρτης.

Οι καταρρακτώδεις βροχές που έκαναν την εμφάνισή τους στο νησί, ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης 1 Οκτωβρίου, συνεχίστηκαν μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης, δημιουργώντας μια σειρά από προβλήματα,

Ωστόσο, λίγο μετά τις 09:00, τα φαινόμενα εντάθηκαν και όπως κατέγραψε η ιστοσελίδα rodiaki.gr, την εμφάνισή του έκανε ανεμοστρόβιλος, χαμηλής, ευτυχώς, εντάσεως.

Ο ανεμοστρόβιλος εμφανίστηκε ανοιχτά της Ρόδου, ξεκινώντας από την περιοχή της Ιξιάς και καταλήγοντας στην θαλάσσια περιοχή βόρεια του Ενυδρείου της Ρόδου, χωρίς ευτυχώς να δημιουργήσει άλλου είδους προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια το εντυπωσιακό αλλά παράλληλα επικίνδυνο φυσικό φαινόμενο γίνεται ολοένα και πιο έντονο στο νησί της Ρόδου.

Όπως αναφέρει, πάντως, το ίδιο δημοσίευμα, εντυπωσιακό ήταν το βραδινό θέαμα της Τρίτης στο βόρειο τμήμα του νησιού από αστραπές που επι τουλάχιστον μια ώρα φώτιζαν τον ουρανό.

Η "ηλεκτρική καταιγίδα" ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00 της Τρίτης και η διάρκειά της ήταν μεγαλύτερη απο μια ώρα, δημιουργώντας εντυπωσιακό θέαμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές περιοχές του νησιού υποφέρουν από διακοπές ρεύματος. Οι βλάβες όμως, όπως όλα δείχνουν, δεν είναι σημαντικές και τα συνεργεία κάνουν ό,τι μπορούν για να επανέλθει η ηλεκτροδότηση.