Η Γη έκλεψε το φεγγάρι από την Αφροδίτη

Η Γη έχει έναν αχώριστο φίλο και... φρουρό: τη Σελήνη!

Όμως, η Σελήνη δεν ήταν πάντα δική της. Το φεγγάρι μας είναι ένα κλοπιμαίο. Μάλιστα, κλοπιμαίο! Σύμφωνα με μια νέα θεωρία Αμερικανών επιστημόνων που παρουσιάστηκε στο Λονδίνο σε συνέδριο της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών, η Γη έκλεψε τη Σελήνη από την Αφροδίτη.

Η όλη ιδέα βρίσκει αντίθετη τη συντριπτική πλειονότητα των επιστημόνων, αλλά ο "πατέρας" της, καθηγητής Ντέιβ Στίβενσον, αντιτείνει ότι η έως σήμερα κυρίαρχη θεωρία έχει αρκετά κενά και αφήνει αναπάντητα διάφορα ερωτήματα.

Ο Αμερικανός επιστήμονας πιστεύει ότι η Αφροδίτη είχε σε τροχιά γύρω της έναν ήδη σχηματισμένο δορυφόρο, ο οποίος κάποια στιγμή παγιδεύτηκε στη βαρυτική έλξη της Γης και έτσι άλλαξε πλανητικό σύντροφο!

Όμως, το μεγάλο "όπλο" της κυρίαρχης θεωρίας της γιγάντιας πρόσκρουσης είναι ότι, όπως έχουν δείξει και πρόσφατες γεωχημικές αναλύσεις, η σύνθεση των πετρωμάτων της Γης και της Σελήνης έχουν μεγάλες ομοιότητες.

Όμως ο Ντέιβ Στίβενσον θεωρεί παράξενο το γεγονός πώς η Αφροδίτη δεν έχει γύρω της κανένα δορυφόρο και επιμένει πως αυτός ο καυτός πλανήτης πρέπει να μελετηθεί περισσότερο γεωχημικά, μήπως βρεθούν μεγάλες ομοιότητες με τη Σελήνη και τη Γη. Από την άλλη, όπως παραδέχεται, ανακύπτει το ερώτημα πώς απέκτησε η Αφροδίτη τον δικό της δορυφόρο, χωρίς να αποκλείει ότι αυτό συνέβη μετά από μια γιγάντια πρόσκρουση πάνω σε αυτήν και όχι πάνω στη Γη.