Ζημιές σε σπίτια και καταστήματα σε Πάτρα και Αγρίνιο από τη βροχή

H βραδινή νεροποντή δημιούργησε πολλά προβλήματα σε πόλεις της Ελλάδας, ιδιαίτερα στην Πάτρα και το Αγρίνιο.

Η βροχόπτωση ήταν κατά γενική ομολογία πολύ έντονη και πυκνή. Τα χιλιοστά βροχής τη νύχτα έφτασαν τα 62 σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία και τα 36 στην Αττική, όταν τα φυσιολογικά επίπεδα είναι στα 20 με 25.

Οι πλημμύρες που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας προκάλεσαν και τρεις πτώσεις δέντρων. Το ένα ήταν στο κάτω μέρος της πλατείας Όλγας, το δεύτερο στην Ηρώων Πολυτεχνείου και το τρίτο στο χώρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου.

Συνολικά 60 κλήσεις για άντληση υδάτων δέχτηκε η πυροσβεστική στη διάρκεια της νύχτας λόγω της σφοδρής καταιγίδας που εκδηλώθηκε μετά τα μεσάνυχτα. Η πυροσβεστική αντιμετώπισε τα περιστατικά με εννέα συνεργεία. Ευθύνες στη Δημοτική Αρχή ρίχνουν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrastimes.gr, οι κάτοικοι στις περισσότερες περιοχές που πλημμύρισαν καθώς όπως υποστηρίζουν δεν είχαν καθαριστεί τα φρεάτια ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είχε να περάσει σκούπα αρκετές ήμερες με αποτέλεσμα τα φύλλα και σκουπίδια να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.

Σε αρκετές περιπτώσεις, φρεάτια βούλωσαν από τα όσα παρέσυρε η δυνατή βροχή. Επίσης, σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης στην ευρύτερη περιοχή της Οβρυάς. Αρκετοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και οι υπόνομοι βούλωσαν.

Ίδια εικόνα συναντάται και στο Αγρίνιο. Σε δρόμους και σε κεντρικές πλατείες της πόλης έχουν συσσωρευτεί νερά. Αρκετοί δρόμοι είχαν κλείσει τις πρώτες πρωινές ώρες. Κλήσεις για απεγκλωβισμούς σε ισόγεια και υπόγεια έχουν γίνει στην πυροσβεστική.

Επίσης, προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια και καταστήματα. Σύμφωνα με αναφορές, αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στη γέφυρα του Αχελώου, καθώς η σφοδρή βροχόπτωση έκανε αδύνατη τη διέλευσή της.

Στη Λαμία τα προβλήματα είχαν διαφορετική μορφή καθώς, αν και δεν έβρεξε, εν τούτοις ο πολύ ισχυρός άνεμος έκοψε δέντρα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.