Πολλές ευκαιρίες και ένα γκολ ήταν αρκετό για τον Ατρόμητο

Ο Ατρόμητος νίκησε στο ΟΑΚΑ την τυπικά γηπεδούχο Καλλονή με 1-0 σε αγώνα για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε με πέναλτι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο 62΄.

Οι δύο ομάδες μπήκαν κάπως νωθρά στον αγωνιστικό χώρο και ο ρυθμός στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν ιδιαίτερα χαμηλός. Πολλά τα λάθη στο κέντρο αλλά και τα σκληρά μαρκαρίσματα με αποκορύφωμα το φάουλ του Λεάντρο στο δέκατο λεπτό στον Φυτανίδη στην πλάτη, ο οποίος 25 λεπτά αργότερα αποχώρησε διότι δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Ο Ατρόμητος είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο απειλητικός. Η πρώτη σημαντική στιγμή για την ομάδα του Περιστερίου ήρθε στο ενδέκατο λεπτό. Ο Ούμπιντες εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από τα αριστερά, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά ο Σιδεράκης ακούμπησε όσο έπρεπε την μπάλα για να καταλήξει στο δοκάρι και στη συνέχεια κόρνερ. 

Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Καραγκούνη να χάσει μεγάλη ευκαιρία καθώς πήρε τη μπάλα από τα αριστερά και αφού διάνυσε αρκετά μέτρα επεχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Σιδεράκη να λέει και πάλι 'όχι'.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε λόγω των αρκετών διακοπών εξαιτίας των μικροτραυματισμών των παικτών αλλά ο Ατρόμητος είχε την κατοχή και δεν επέτρεπε στην Καλλονή να πλησιάσει την εστία του Τσενάμο.

Στο 34ο λεπτό ο Σιδεράκης χρειάστηκε και πάλι να δείξει την κλάση του καθώς έκλεισε σωστά τη γωνία του στο τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο από τα αριστερά και πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση για την ομάδα της Καλλονής.

Η τελευταία καλή στιγμή για τον Ατρόμητο ήρθε στο 42ο λεπτό όταν ο Ούμπιντες εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, αλλά ο Ταυλαρίδης στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Σκόραρε και κέρδισε

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε και ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να δημιουργήσει φάσεις και να καταφέρει να σκοράρει.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε τέσσερα μόλις λεπτά από την έναρξη του ημιχρόνου όταν ο Ιγκλέσιας εκτέλεσε το φάουλ από τον άξονα αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και βρήκε τη δεξιά δοκό του Σιδεράκη.

Δεκαπέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους η ομάδα του Περιστερίου κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Σιδεράκης υπέπεσε σε πέναλτι έπειτα από λάθος εκτίμηση στον Ιγκλέσιας και ο Παπαδόπουλος ευστόχησε από τα έντεκα βήματα.

Από κει και έπειτα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Η ομάδα της Καλλονής προσπάθησε να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά και να «κλέψει» την ισοπαλία με τη μεγαλύτερη ευκαιρία να έρχεται στο 89ο λεπτό. Ο Μανούσος πραγματοποίησε ατομική ενέργεια από τα αριστερά αλλά το σουτ που επεχείρησε πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Τσενάμο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Καλλονή (Γιάννης Ματζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης (71' Σιλιγαρδάκης), Λεάντρο, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο, Φαρία (71' Περόνε), Λεοζίνιο, Μανούσος, Γκόμεζ (56' Γκάσιτς), Καζάκης

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης (37' Νάστος), Γιαννούλης, Καραγκούνης (79' Γεωργίου), Παπαδόπουλος, Ιγκλέσιας, Δημούτσος (67' Μπρίτο), Ούμπιδες, Λαζαρίδης, Πίτου 

πηγή: novasports.gr