ΣΥΡΙΖΑ: Πάμε σε εκλογές – Κεδίκογλου: Επιδιώκουν την εκτροπή

Νέος “πόλεμος” ανακοινώσεων και δηλώσεων ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά για την αντιμετώπιση του νεοναζισμού.

Την αρχή έκανε το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ, που ουσιαστικά ζήτησε γενικές εκλογές, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων πως “απέναντι στους τακτικισμούς της Χρυσής Αυγής προτάσσουμε την αναγκαιότητα προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία, έτσι ώστε ο λαός μας να δώσει μια διπλή απάντηση απέναντι στον φασισμό και στην πολιτική της εξαθλίωσης”.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

“Ο ελληνικός λαός ζητά να μπει ένα τέλος τώρα στην ασυλία της Χρυσής Αυγής. Η διαλεύκανση των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή, η απομάκρυνση των ακροδεξιών θυλάκων από το κράτος, η εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, η ενίσχυση της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις. Δεν χωρούν άλλα μισόλογα και προκλητικές καθυστερήσεις.

Τη στιγμή, όμως, που η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με το τέρας του φασισμού και αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες της αστυνομίας και της προϊστάμενης πολιτικής ηγεσίας για την εξάπλωση της ναζιστικής βίας, η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής για να υπηρετήσει τη στρατηγική της έντασης και τη θεωρία των δύο άκρων. Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη και ανεύθυνη στάση, που απομονώνει περαιτέρω την κυβέρνηση από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που θέλει να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της.

Η υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι το μείζον. Απέναντι στους τακτικισμούς της Χρυσής Αυγής προτάσσουμε την αναγκαιότητα προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία, έτσι ώστε ο λαός μας να δώσει μια διπλή απάντηση απέναντι στον φασισμό και στην πολιτική της εξαθλίωσης.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι αγώνας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, του πολιτισμού, των συλλογικών δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ενάντια στα μνημόνια της εξαθλίωσης. Η προσπάθεια διαμόρφωσης ενός νέου συντηρητικού και αυταρχικού τόξου, που θα καλύψει τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική, είναι καταδικασμένη να αποτύχει”.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί την πολιτική ανωμαλία"

Από την πλευρά της κυβέρνησης απάντησε, με μία ασυνήθιστα εκτενή και ιδιαίτερα αιχμηρή δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας:

“Αυτό το καλοκαίρι, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να... ανατρέψει την κυβέρνηση:

-Το διακήρυσσε με κάθε τρόπο...
-Προετοίμαζε ανοικτά “εξέγερση” για το Φθινόπωρο...
-Εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ότι η κυβέρνηση θα ανατραπεί στους δρόμους.
-Προσπάθησε να εμπλέξει σε αυτό και τα σχολεία.

Για μιαν ακόμα φορά, όλα τα σχέδιά του απέτυχαν!

Για μιαν ακόμα φορά, οι δημοσκοπήσεις δεν τον ευνοούν.

Πάνω στην απελπισία του, σήμερα πιάστηκε από την αφορμή που του προσέφερε η “Χρυσή Αυγή”, που υπό την πίεση της δικαιοσύνης απειλεί να παραιτήσει όλους τους βουλευτές της και να προκαλέσει επαναληπτικές εκλογές σε 15 περιφέρειες. Τους διαμηνύσαμε ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφορετική γνώμη. Για την ακρίβεια, ο ΣΥΡΙΖΑ το πάει ακόμα πιο μακριά:

Ζητά γενικές εκλογές!

Όλοι ξέρουν ότι αν συνέβαινε αυτό σήμερα, η Ελλάδα θα ξαναβρισκόταν “στο κενό”, ίσα-ίσα τη στιγμή που κάνει τα πρώτα βήματα για να βγει από τη μεγάλη δοκιμασία των τελευταίων ετών.

Ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού θα πήγαιναν χαμένες, ίσα-ίσα τη στιγμή που αρχίζουν να πιάνουν τόπο. Φαίνεται ότι αυτό ακριβώς επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν αντέχουν την ιδέα ότι η κατάσταση ήδη αρχίζει να βελτιώνεται και σε λίγο αυτό θα αρχίσει να το νιώθει η Ελληνική κοινωνία.

Δεν το αντέχουν και το φοβούνται περισσότερο από κάθε τι.

Η Χρυσή Αυγή υπηρετεί την πολιτική ανωμαλία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πυροδοτεί κι αυτός την πολιτική ανωμαλία.

Τώρα πια χωρίς προσχήματα...

Όλες οι δυνάμεις που προέβλεπαν την καταστροφή, προσπαθούν τώρα να φέρουν την καταστροφή, επειδή οι προσδοκίες τους διαψεύδονται!

Αλλά η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Ούτε από τη Χρυσή Αυγή ούτε από κανέναν!

Η δημοκρατική νομιμότητα και η ομαλότητα είναι απαραίτητες για να βγει η χώρα από την κρίση. Και παραμένουν οι κορυφαίες προτεραιότητες της Κυβέρνησης”.

ΣΥΡΙΖΑ: "Παίζουν" με τη δημοκρατία

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε αμέσως το γάντι, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο με την εξής ανακοίνωση:

“Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλώθηκε σήμερα σε ένα παραλήρημα, για να επιβεβαιωθεί από τα πιο επίσημα χείλη, ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά επιμένουν και μετά από όλα όσα έχουν γίνει, στην ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων.

Τη στιγμή μάλιστα, που γίνονται περαιτέρω γνωστές όλες οι πτυχές του απεχθούς προσώπου του ναζιστικού μορφώματος και η διείσδυσή της σε μηχανισμούς του κράτους, αμετανόητοι και εκτός πραγματικότητας “παίζουν” με τη δημοκρατία, αξιοποιώντας την εγκληματική δράση της ΧΑ και στοχεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ, την αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες.

Όποιος και να είναι ο σκοπός τους όμως, δεν θα τα καταφέρουν. Η πλειοψηφία της κοινωνίας έχει συνειδητοποιήσει ότι ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια στο μνημόνιο. Αγώνα για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια”.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτίθεται"

Σχολιάζοντας τη νέα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε: “Όσο και αν επιδιώκει την αποσταθεροποίηση και την εκτροπή ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα τα καταφέρει. Απλώς εκτίθεται στα μάτια των Ελλήνων”.