Σιμόπουλος: Να ανοίξουν και πάλι τα Πανεπιστήμια

Έκρυθμο είναι το κλίμα στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς 8 πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν βάλει λουκέτο και παραμένουν κλειστά, λόγω της διαθεσιμότητας 1349 διοικητικών υπαλλήλων.

Οι πρυτάνεις θα δώσουν για το συγκεκριμένο θέμα συνέντευξη τύπου την προσεχή Δευτέρα, τη στιγμή που έχουν προκύψει αρκετά προβλήματα με τις εγγραφές των φοιτητών και την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την περίπτωση οι φοιτητές είναι απαραίτητο να επικοινωνούν με τις γραμματείες των τμημάτων τους, για να ενημερώνονται για τις εξελίξεις.

Πάντως, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας ανακοίνωσε οτι θα παραμείνει κλειστό μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, αναβάλλοντας για μία εβδομάδα τις εξετάσεις.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου απηύθυνε έκκληση να ανοίξουν και πάλι τα πανεπιστήμια, υπό την προϋπόθεση ότι η πολιτεία θα καλέσει άμεσα τις πρυτανικές αρχές σε διάλογο απηύθυνε ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Σίμος Σιμόπουλος σε συνέντευξη με κύριο χαρακτηριστικό το ακροατήριο των διοικητικών υπαλλήλων που φορούσαν λευκές μάσκες.

“Η έκκληση που απευθύνω είναι διπλή και δεν πρέπει να απομονωθεί το ένα σκέλος από το άλλο. Τα πανεπιστήμια δεν μπορούν να μείνουν κλειστά. Ζητώ να ανοίξουν και παράλληλα να υπάρξει άμεσα πρόσκληση για διάλογο από τους συναρμόδιους υπουργούς για το θέμα της διαθεσιμότητας”, τόνισε ο κ.Σιμόπουλος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι δυνατή η εξεύρεση λύσης.

Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι αν δεν αρθεί η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης βάσει της οποίας απομακρύνονται 399 υπάλληλοι από το ΕΜΠ, ο ίδιος θα υποχρεωθεί να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση της πολιτείας.