Η νέα κολεξιόν με χειροποίητα φορέματα της AdT, "Arsinoe de Thrace", η οποία έχει ήδη κάνει το γύρο του κόσμου αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια παρουσιάστηκε στο φυσικό της περιβάλλον: στη σκιά του όρους Σάος στη Σαμοθράκη, το χώρο όπου η Αρσινόη Β’ βασίλισσα της Θράκης και συμβασίλισσα της Αιγύπτου, λατρεύτηκε ως Θεά.
Εμπνευσμένα από την αρχαιότητα και τη μυθολογία και σχεδιασμένα για να φοριούνται από σύγχρονες βασίλισσες, αντλούν έμπνευση από την αέρινη μορφή της Νίκης της Σαμοθράκης και κατασκευάζονται με παραδοσιακές τεχνικές, με πρώτη ύλη το διάσημο μετάξι του Σουφλίου, σχεδιάστρια την Katja Heidrich, κορυφαίο μέλος της Ακαδημίας Μόδας και Σχεδίου του Μονάχου, και με την σφραγίδα της Αλεξανδρουπολίτισσας Κατερίνας Σαακίδου, η οποία έχει αναλάβει την παραγωγή των φορεμάτων.
Όπως κάθε δημιουργία της εταιρίας "Αρσινόη της Θράκης" έτσι και αυτές οι νέες εμπεριέχουν στοιχεία από την αρχαία ελληνική ιστορία συνδυασμένα με μοντέρνα στοιχεία όπως ορίζονται από τις διεθνείς τάσεις της μόδας. Ειδικά αυτή τη φορά όλη η συλλογή είναι εμπνευσμένη από τη Νίκη τη Σαμοθράκης με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από την εύρεση του αγάλματος της.
"Στην Αρχαία Ελλάδα, το σώμα ήταν η υλική τελειότητα, ανεξαρτήτως σχήματος και μεγέθους", λέει η Katja Heidrich, "σκοπός της ένδυσης ήταν ο εορτασμός αυτής της τελειότητας. Έντονα χρώματα και πλούσιες πτυχές ενίσχυαν τις αναλογίες και αναδείκνυαν ό,τι καλύτερο διέθετε το ανθρώπινο σώμα. Το μεγαλειώδες ιστορικό πνεύμα της Αρσινόης Β’ αποτέλεσε την πηγή της έμπνευσής μου αλλά επειδή είμαι σύγχρονη σχεδιάστρια προσπαθώ να μη στέκομαι τόσο πολύ στην ιστορία και αντίθετα να συνδυάζω το παραδοσιακό πνεύμα με τα όμορφα υφάσματα και τις μοντέρνες σιλουέτες".
"Ο στόχος είναι να αναδειχθεί η αρχαία Ελληνική αισθητική που μέχρι και σήμερα αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο", σημειώνει η ιδρύτρια της AdT, Κατερίνα Καραγιάννη και συνεχίζει "διαλέξαμε το μοναδικό νησί της Σαμοθράκης επειδή σε αυτό διεξάγονταν τα Καβείρια Μυστήρια στα οποία μυήθηκε και η Βασίλισσα Αρσινόη Β’ αποκτώντας, σύμφωνα με τη μυθολογία, τη δύναμη να αποφεύγει τους κινδύνους, να πετυχαίνει στις πιο αβέβαιες προσπάθειες και να νικά τους εχθρούς. Στα Καβείρια Μυστήρια, σε αντίθεση με τα Ελευσίνια Μυστήρια, ήταν δυνατή η συμμετοχή ατόμων από διαφορετικές εθνότητες και κοινωνικές τάξεις, κάθε ηλικίας και ανεξαρτήτως φύλου".
Στη σκιά του Ιερού ναού της Αρσινόης λοιπόν, όπου από το 288 έως το 281 π.Χ διεξάγονταν τα Καβείρια Μυστήρια, η AdT αποκάλυψε στο κοινό την ολοκληρωμένη κολεξιόν των Θεϊκών φορεμάτων της Arsinoe de Thrace που στόχο έχουν να κατακτήσουν τον κόσμο προσφέροντας στη Σαμοθράκη άλλη μία "Νίκη"!