Καταθέτει μάρτυρας-κλειδί για τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής

Στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής, καταθέτει αυτή τη στιγμή προστατευμένος μάρτυρας που υποστηρίζει πως γνωρίζει σημαντικές πληροφορίες, καθώς φέρεται να είναι πρώην ή νυν μέλος της Χρυσής Αυγής. Παρούσα στη κατάθεση είναι και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Ο συγκεκριμένος δεν είναι μάλιστα ο μοναδικός μάρτυρας που φαίνεται διατεθειμένος να καταθέσει όσα γνωρίζει για την υπόθεση αυτή, καθώς υπάρχουν και άλλα τρία άτομα που επιθυμούν να καταθέσουν, αλλά αφού πρώτα λάβουν διαβεβαιώσεις για την ασφάλειά τους, καθώς φοβούνται πιθανά “αντίποινα” από την πλευρά της Χρυσής Αυγής.

Η έρευνα στον Άρειο Πάγο εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, με τον κ. Βουρλιώτη να εστιάζει την προσοχή του στις σκοτεινές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, όπως προστασία σε νυχτερινά κέντρα, και να αναζητά στοιχεία για τις πηγές χρηματοδότησης της οργάνωσης. Φέρεται επιπλέον να επιμένει να ρωτά τους μάρτυρες αν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός και καθοδήγηση των εγκληματικών δραστηριοτήτων.