Κουβέλης: Το φίδι βγήκε από το αυγό και απειλεί την κοινωνία

“Το φίδι πια δεν εκκολάπτεται, το φίδι έχει εκκολαφτεί και έχει βγει από το αυγό και απειλεί με εκφασισμό την ελληνική κοινωνία”, δήλωσε από τα Χανιά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, ανεξάρτητα από τις πολιτικές διαφορές και αντιθέσεις που έχουν, πρέπει να συγκροτήσουν ένα μέτωπο μαζί με τις δυνάμεις της κοινωνίας εναντίον της Χρυσής Αυγής. “Δε χρειάζονται, αντίθετα βλάπτουν, μικροκομματικές συμπεριφορές και μικροκομματικές ενέργειες”, επεσήμανε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε μάλιστα μη δημοκρατικά ωφέλιμη την απόφαση του πρωθυπουργού να μην δεχτεί την πραγματοποίηση σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. “Πέρα από τον ευθύ, άμεσο και αναγκαίο δημοκρατικό συμβολισμό από μια τέτοια σύσκεψη, θα ήταν δυνατό να αντιμετωπισθούν και ζητήματα με συγκεκριμένες ενέργειες και επιλογές που πρέπει να υπάρξουν για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, αυτού του φαινομένου. Δυστυχώς η ηγεσία της ΝΔ αρνείται αυτή τη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν είναι δημοκρατικά ωφέλιμο που αυτό επιλέγει να κάνει ο κ Σαμαράς. Βεβαίως τη σημαντικότητά της μπορεί να έχει και μια συζήτηση στη Βουλή, αλλά σε καμιά περίπτωση αυτή η συζήτηση υποκαθιστά αυτό το μέγεθος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών”, ανέφερε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επανέλαβε ωστόσο ότι “εκείνο που προτάσσει η ΔΗΜΑΡ είναι η αλλαγή της πολιτικής, μιας πολιτικής που έχει έντονα τα στοιχεία της συντήρησης και σε πάρα πολλές περιπτώσεις και του αυταρχισμού”.

Σε άλλη ερώτηση για το ενδεχόμενο να υπάρξει και τρίτο μνημόνιο, εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος. “Κανένα καινούργιο μνημόνιο δεν μπορεί να αντέξει η χώρα και δεν πρέπει να το δεχτεί η κυβέρνηση. Κανένα νέο μέτρο δεν μπορεί να επιβληθεί. Η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να δεχτεί κανένα νέο μέτρο”, τόνισε.