Τον… ξεβράκωσε για να μη σκοράρει!

Η πορεία της Τότεναμ δεν έχει σταματημό φέτος. Η λονδρέζικη ομάδα ισοβαθμεί στην κορυφή της Premier League με την Άρσεναλ και μετρά ήδη τέσσερις συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Η τέταρτη ήταν αυτή που επιτεύχθηκε το βράδυ της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου στο Βίλα Παρκ, απέναντι στη βελτιωμένη φέτος Άστον Βίλα.

Μάλιστα, σημειώθηκε με το μεγάλο σκορ 4-0 (45'+ 1', 90'+ 2' Ντεφόε, 49' Παουλίνιο, 85' Τσαντλί). Οι παίκτες του Αντρέ Βίλας-Μπόας έχουν δείξει αξιοζήλευτη μαχητικότητα στο ξεκίνημα της σεζόν. Ίσως ακόμη και να θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν κι αυτοί κάτι από την πορεία "υψηλών πτήσεων" της ομάδας τα τελευταία χρόνια κι ότι δεν τα έκανε όλα ως τώρα ο Γκάρεθ Μπέιλ, αλλά και ότι μπορούν και χωρίς τον Ουαλό να οδηγήσουν την Τότεναμ σε επιτυχίες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο του υπερβάλλοντος ζήλου, ο Βέλγος αμυντικός των "πετεινών", Γιαν Φερντόνγκεν, τράβηξε το σορτσάκι του Δανού φορ Νίκλας Χελένιους την ώρα που εκείνος από τα δεξιά της επίθεσης των "χωριατών" είχε βρεθεί μόνος του και έτοιμος να... πυροβολήσει απέναντι στον Αμερικανό πορτιέρο Μπραντ Φρίντελ.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, ο Φερντόνγκεν δε φαίνεται να έχει πρόθεση να... ξεβρακώσει τον αντίπαλό του, όμως λίγο που γλίστρησε, λίγο που έτρεχε σαν... μανιακός να τον προλάβει, δημιούργησε άθελά του αυτό το ευτράπελο συμβάν.

Κάπου εδώ εγείρεται η συζήτηση αν ο διαιτητής της νοκ-άουτ αναμέτρησης του Λιγκ Καπ Αγγλίας, Τζόναθαν Μος, έπρεπε να δείξει πέναλτι, καθώς το μαρκάρισμα έγινε εντός περιοχής.

Ο Χελένιους, πάντως, με το σορτσάκι στα πόδια του πλέον, έχασε την ισορροπία του και μαζί μ' αυτήν "τ' αυγά και τα καλάθια", θα έλεγε κανείς κι έτσι έστειλε το σουτ ψηλά, πολύ ψηλά άουτ...