4 δύσκολοι λεκέδες και πώς να τους αντιμετωπίσετε!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο από το να βλέπεις ένα παιδάκι να παίζει χαρούμενα ή να απασχολείται δημιουργικά. Όλες αυτές οι δραστηριότητες δημιουργούν ευχάριστες αναμνήσεις αλλά και... δυσάρεστους λεκέδες!

Γρασίδι

Μετά από μια υπέροχη μέρα στην εξοχή, το καταπράσινο γρασίδι έχει αφήσει το σημάδι του πάνω στα παιδικά παντελονάκια –και όχι μόνο. Για γρήγορα αποτελέσματα, απλώστε λίγο υγρό απορρυπαντικό πάνω στο λεκέ και αφήστε το για πέντε λεπτά. Κατόπιν, τρίψτε με ένα σφουγγάρι και ξεβγάλτε καλά με ζεστό νερό. Σε περίπτωση που ο λεκές επιμένει, δοκιμάστε τοπικά ένα προϊόν που αφαιρεί τους λεκέδες (θα βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ) ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης.

Αυτοκόλλητα

Τα αυτοκόλλητα έχουν πλάκα, αλλά όχι όταν βρίσκονται κολλημένα σε όλο το σπίτι. Αν το παιδάκι σας αποφάσισε να διακοσμήσει τα τζάμια σας, ξεκινήστε καλύπτοντας το αυτοκόλλητο με baby oil και αφήνοντάς το όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί, απλά ανασηκώστε τη μία άκρη και τραβήξτε σιγά σιγά.

Κηρομπογιές

Το μικρό σας αποφάσισε να εκδηλώσει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες στο αγαπημένο του μπλουζάκι. Για να το επαναφέρετε στην αρχική του κατάσταση πρέπει να τοποθετήσετε το λεκέ ανάμεσα σε δύο φύλλα απορροφητικό χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια να το σιδερώσετε. Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε δύο και τρεις φορές τα χαρτιά μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το κερί. Ωστόσο πρέπει να είσαστε προσεκτικοί με το σίδερο γιατί μπορεί να απλωθεί ο λεκές.

Λάσπη

Μπορεί τα παιδιά να λατρεύουν να πλατσουρίζουν σε μια λακκούβα με νερό μια βροχερή μέρα, αλλά δυστυχώς, η λάσπη αφήνει τα σημάδια της πάνω στα ρούχα. Για να τα καθαρίσετε εύκολα και να μην καταστρέψετε το πλυντήριο σας, πρέπει πρώτα να περιμένετε να στεγνώσει εντελώς η λάσπη και έπειτα να βουρτσίσετε τους λεκέδες μέχρι να τους απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Στη συνέχεια ξεβγάλτε με ζεστό νερό και βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο.