Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Σε συλλαλητήριο μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα καλούν συνδικάτα και κόμματα τη δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα κατά της διαθεσιμότητας, των απολύσεων και της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους.

Οχτώ ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι τα συνδικάτα (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) συντονίζουν τις δυνάμεις τους και αντί για συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος

Περίπου την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ιωάννινα, Βόλο, Ηράκλειο, Κατερίνη και Χανιά.

Με εντολή της αστυνομίας κλειστοί από τις 11:30 θα είναι οι σταθμοί του Μετρό "Σύνταγμα", "Πανεπιστήμιο" και "Ευαγγελισμός".

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της ΓΣΕΕ στόχος είναι "η αντιμετώπιση της βίας παράλληλα με την περιθωριοποίηση των απολογητών της βίας και του ναζισμού".

Κάλεσμα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο έχουν απευθύνει και πολιτικά κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "αυτή η κινητοποίηση πρέπει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο υπεράσπισης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και του πολιτισμού. Η μαζική παρουσία μας θα αποτελέσει την πιο ηχηρή καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα".

"Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, όλους του θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν από κοινού στον εκφασισμό της κοινωνίας, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει να πούμε ένα "ηχηρό όχι στον εκφασισμό της κοινωνίας και στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής" υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ.

Λίγες ώρες νωρίτερα, στη 1 μετά το μεσημέρι, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ καλούν σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια καθώς συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά της διαθεσιμότητας.